Hur gör du en schyst och diskrimineringsfri rekrytering?

Vad behöver du ta hänsyn till och vilka delar behöver ingå? Detta och mycket mer kommer vi prata om på våra utbildningar om schyst rekrytering.

En schyst arbetsgivare är en attraktiv arbetsgivare. Många arbetsgivare inom industrin i Värmland behöver i nuläget eller inom de kommande åren rekrytera nya medarbetare. Det är positivt och spännande men det kan också ta tid och kraft att hitta rätt kompetens.

Genom att genomföra en rättvis rekryteringsprocess lockar du fler kvalificerade kandidater att söka den lediga tjänsten. En rättvis och transparent rekrytering främjar mångfald, jämställdhet och skapar en positiv arbetsmiljö där alla har lika möjligheter att lyckas och bidra till organisationens framgång. Men hur gör du egentligen en schyst och diskrimineringsfri rekrytering? Vad behöver du ta hänsyn till och vilka delar behöver ingå?

”Genom att genomföra en rättvis rekryteringsprocess lockar du fler kvalificerade kandidater att söka den lediga tjänsten”

Under året kommer vi inom projektet Attraktionskraft Värmland erbjuda en grundläggande utbildning i hur en jämställd rekryteringsprocess kan se ut. Utbildningen kommer att ge dig smarta och värdefulla tips på hur din rekryteringsprocess kan bli mer inkluderande och jämställd. Du kommer att få jobba med olika fiktiva företag och tillsammans med andra deltagare öva på att bland annat skriva en inkluderade kravprofil och annons.

Utbildningen kommer att hållas av Lena Witting, HR-konsult på Region Värmland och Louise Torevik, projektledare inom kompetensförsörjning och social hållbarhet på industriklustret IUC Stål & verkstad. Lena och Louise kommer guida igenom olika övningar kopplade till delarna i rekryteringsprocessen för att medvetandegöra och kanske utmana deltagarna.

Hur ser organisationen ut och vilka behov finns framåt? Speglar personalen de kunder företaget eller organisationen har? Syns annonserna i rätt forum och vad är rätt forum för målgruppen? Detta är några av de frågor som kommer att diskuteras.

När och var

Utbildningstillfällena är kostnadsfria kommer att ske på tre valfria datum och du bokar ett av datumen via anmälningslänken nedan. För att utbildningen ska bli av krävs minst 6 anmälda


16 maj • 13.00-16.30 Karlstad Innovation Park
19 september • 13.00-16.30 • Regionens Hus

Schyst.se är framtaget av Region Värmland i samarbete med IUC Stål & VerkstadCompare och Paper Province.

Dela:
Tillbaka