Vinnare av årets företagarpris fick stöttning i sitt förbättringsarbete via IUC

Eco3, ett företag inom cirkulära och hållbara kaffemaskinlösningar har vunnit priset som årets företagare i Värmland för sitt innovativa arbete i branschen. Målinriktat har de utvecklat sin arbetsmiljö och med stöttning och vägledning av IUC förvandlat sina produktionsflöden.

Malin Eilertsen, Processledare på IUC, träffade Eco3 första gången i en äldre plåtlokal i ett industriområde i utkanten av Arvika.

-Utrymmet fungerade utifrån företagets dåvarande verksamhet, men strax blev det trångbott och de började söka nya utrymmen, berättar Malin.

I samband med att planerna på flytt började ta fart upplevde Eco3 ett behov av stöttning i hur man kan tänka nytt ifråga om produktionsflöden. Som processledare på IUC Stål & Verkstad träffade IUC:s Malin Eilertsen företaget och pratade om visualisering, processer och produktionsflöden.

”I samband med att planerna på flytt började ta fart upplevde Eco3 ett behov av stöttning”

-Tillsammans genomförde vi en workshop, verkligen ”hands on”, i de nya lokalerna. Där stegade vi upp och mätte till exempel hur arbetsbänkar skulle placeras, var lagerhyllor skulle stå och hur flödet av material och komponenter skulle kunna se ut. Utifrån idéer från både medarbetare och ledning, förbättrades tankarna kring layouten och arbetet med flytten kunde fortsätta, förklarar Malin.

I sitt utvecklingsarbete med bland annat produktionslayout i de nya lokalerna i centrala Arvika fick Eco3 stöd och vägledning av IUC. Från vänster Malin Eilertsen IUC, Jenny Randström och Emma Andersson Eco3.

Nu har Eco3 haft sin produktion rullande i centrala Arvika i drygt ett år. Något som bidragit till en mer levande stadskärna där tomma lokaler får nytt liv.

Framåt fortsätter företaget att jobba vidare med utvecklingen av effektivare produktion samt systematiskt med arbetsmiljön. Här kommer bland annat IUC:s processledare Daniel Elfgren att förläsa för medarbetarna om arbetsmiljöarbete.

Nyligen blev också Eco3 utnämnda till Årets företagare i Värmland, av organisationen Företagarna!
”Genom sitt innovativa arbete och starka engagemang för miljön har de inte bara skapat en framgångsrik verksamhet, utan också bidragit till en mer hållbar framtid för hela Värmland”, lyder en del av motiveringen.

Läs vidare om Eco3 och priset i NWT >>

Eco3 på Elmia Subcontractor:

12-14 november kan ni träffa Emma och Jenny från Eco3 i IUC montern på norra europas största underleverantörsmässa Elmia Subcontractor. Där deltar de som utställare samtidigt som de förestår monterns hållbara café. IUC montern finner du centralt i Hall C (monternr C:02:24).

Mer om Eco3, som ett gott exempel, från den digitala
kunskapsbanken inom inkludering och jämställdhet Schyst.se:

Hur kan ett litet företag med begränsade resurser jobba med arbetsmiljön? Precis som stora! Eco3 satsar på certifieringar och internutbildningar för att hålla hög kvalitet och göra både kunder och medarbetare nöjda. Här är lagkänslan viktig för då blir allt både roligare och effektivare.

*En struktur för hantering av arbetsflöde som uppmuntrar insyn, öppenhet och ansvarsskyldighet över olika team

Dela:
Tillbaka