När människa och robot samarbetar – Teknikworkshop

Hur bedömer man ergonomisk belastning i manuella arbetsmoment och hur planerar man för säker hållbar automation där människa och robot samarbetar? Lär dig mer om säkra arbetsplatser där människa och robot samarbetar.

Idag har eller planerar allt fler företag för automation där operatörer och robotar samarbetar, så kallade kollaborativa applikationer. I den här teknikworkshoppen ligger fokus på ökad kunskap om ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.

Du får här lära dig mer om hur man kartlägger ergonomisk belastning vid manuellt arbete, hur man planerar för en säker robotisering där operatör och robot samarbetar. Dessutom presenteras en guide för riskanalys med principer och vägledning för att planera, implementera och förändra arbetsplatser med säker flexibel robotisering. Du får också kunskap och vägledning om regler och riktlinjer för CE-märkning. Teknikworkshoppen är baserad bl.a. på Produktion2030 projektet LoHiSwedProd.

För vem?

Den här teknikworkshoppen riktar sig till dig som har intresse av hur man bedömer ergonomisk belastning i manuella arbetsmoment och planerar för säker automation där robot och operatör samarbetar.

Teknikworkshoppen arrangeras i samarbete med AFA Försäkring.

Här finner du inbjudan >>

Praktisk information

Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: Tisdag den 18 april kl. 09–12
Var: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen
Anmälan: Senast 14 april, 2023

Dela:
Tillbaka