Ordertryck hos Harry Holms på handspritspumpar

Källa: SVT Värmland

Det gamla familjeföretaget Harry Holms i Munkfors, som bland annat tillverkar hållare för handspritflaskor, går för högtryck just nu i coronatider. Orderingången har fördubblats den senaste månaden och extra personal har tagits in.

I årtionden har Munkforsföretaget Harry Holms tillverkat rostfria produkter framförallt till sjukvården och har för närvarande runt 350 olika produkter aktuella i produktionen. Vid speciella händelser som influensepidemier och nu coronaviruset ökar beställningarna kraftigt.

”trycket är för närvarande stort såväl från Sverige och de nordiska länderna som från övriga Europa.”

Nu har det blivit en stor efterfrågan på bland annat vägghållare till handspritflaskor och tvålflaskor. Personalstyrkan på 40 personer har utökats med tio personer och de jobbar nu i tvåskift för att hinna med alla beställningar.

Exporterar till Europa

Mer än hälften av företagets produktion går på export och trycket är för närvarande stort såväl från Sverige och de nordiska länderna som från övriga Europa.

Ledningen hos Harry Holms är van vid att hålla en flexibilitet i produktionen i upp och nedgång. Det plötsliga ordertrycket är positivt för att trygga anställningar, men det gäller också att få tag på ny kompetent arbetskraft och det har lyckats hittills.

Se reportage här >>

Av Staffan Lindström / SVT

Dela:
Tillbaka