Ny processledare inom företagsrelationer hos IUC

Namn: Mia Sonnelid
Bor: Karlstad
Familj: 2 vuxna barn, 23 och 27 år
Intressen: Nyfiken på allt utom skvaller. Familj, vänner, tycker om att röra på mig, paddla SUP, skidåkning, golf och styrketräning.
Något otippat om Mia: Jag gör research åt en författare

Vad pysslade du med innan IUC?

Utbildad ekonom med inriktning på Management Accounting med projektstyrning och har sedan 2014 drivit ett eget konsultbolag där mitt uppdrag är att bygga kundrelationer för de företag jag arbetar med. Mitt fokus är affärsutveckling och affärsnytta och jag har en bred kunskapsbas inom flera olika områden. 2018-2021 tog jag en paus i mitt företagande och arbetade som National Marketing & Digital Expert på Kuehne+Nagel i Sverige. Flyttade därefter tillbaka till Karlstad och arbetade ett år på Industrisupport innan jag tog upp verksamheten i mitt konsultbolag på nytt. Jag har alltid haft ett stort intresse för industrin och hur man bygger kundrelationer och utvecklar sin affärsverksamhet.

Berätta om dina uppgifter och ditt ansvarsområde

Jag kommer att arbeta som processledare för företags- och medlemsrelationer i IUC Stål & Verkstad. Mitt fokus kommer att vara att arbeta för att skapa en hållbar värmländsk industri och genom uppsökande verksamhet stärka kommunikationen med befintliga medlemmar och att nå ut till potentiella medlemsföretag. I den här rollen ligger också att öka medvetenheten om projektet HISS och skapa ett intresse hos våra medlemmar att delta i projektet samt i övriga aktiviteter och projekt inom IUC Stål & Verkstad.

Det bästa och intressantaste med det nya jobbet

Vi har så många intressanta företag inom den Värmländska industrin och jag ser fram emot att lära känna dom och deras drivkrafter och utmaningar. Den kunskap mina nya kollegor har om vår industri ska bli otroligt roligt att ta del av och att tillsammans med dom ge företagen möjlighet att utvecklas genom våra olika projekt. Hållbarhet och kompetens är frågor som ständigt behöver arbetas med för att företagen ska få en stark utveckling över tid och det berör företagen på flera olika plan.

Den största utmaningen för industrin i Värmland

Tillverkningsindustrin och dess underleverantörer består av flera olika branscher som har olika utmaningar. Genomgående är att den svaga kronan är en stor utmaning men på olika sätt beroende på tex ledtider i företagen och vilken/vilka valutor man hanterar i sin verksamhet. Kompetensbehovet kommer fortsatt att vara en stor utmaning framöver, både att hitta människor med rätt kompetens som vill bo och leva på den plats där den behövs, men också att kravställningen från yngre medarbetare skiljer sig från äldre och att tjänsterna och arbetssätten behöver utvecklas för att möta detta. Jag tror att digitalisering och hållbarhet ( både ekonomiskt, miljömässigt och socialt ) påverkar och utmanar i stort sett alla delar i Värmländsk industri.

Till sist, vilket är ditt värmländska smultronställe?

Mitt smultronställe är Klarälven, jag promenerar gärna runt älvstränderna runt om i Karlstad och jag SUP:ar gärna så fort jag får chansen.

Dela:
Tillbaka