Testa en COBOT och träffa en robotprogrammerare

Datum: 2020-03-05

Tid: 09:00-14:30

Plats: Karlstad Innebandyarena

Nu laddar vi inför Yrkesmässan i Karlstad, torsdag 5 mars, i Karlstad Innebandy Arena. Ett event som varje år besöks av 1000 vetgiriga åttondeklassare. Huvudtemat i IUC / Stål & Verkstads yrkesmonter är industriautomation och robotisering där syftet är att väcka nyfikenhet och intresse hos eleverna för yrken inom den moderna tillverkningsindustrin.

”Ung robotprogrammerare kommer att finnas med i montern och berätta”

Arvikabaserade Randek Robotics jobbar med flexibla automatiserade produktionslinjer till industrin, ofta  för prefabricerad hustillverkning. Då kan det vara för hela väggpartier, golv och tak. En av deras yngre robotprogrammerare, kommer att finnas med i vår monter och berätta om arbetsuppgifter, fördelar med jobbet och hur man gör om man vill utbilda sig till programmerare.

”Eleverna får pröva enkel rörelseprogrammering för att lära coboten lyfta och flytta saker”

På plats i montern finns också en så kallad COBOT – en flexibel kollaborativ robot, från Universal Robots.  I industriella miljöer jobbar oftast den kollaborativa roboten sida vid sida med en operatör och med arbetsuppgifter som montering, plockning och sortering. Eleverna på mässan får pröva enkel rörelseprogrammering via en display för att lära coboten lyfta och flytta saker.

”High tech welding team, gör prova-på-moment med svetsaggregat”

Svetsyrket är ständigt aktuellt. Det är kreativt, fysiskt och spännande och utvecklingen går snabbt. Utbildningsföretaget inom svetsteknik, High tech welding team,kommer att göra demos och prova-på-moment med svetsaggregat och skyddsutrustning, direkt i vår monter. Dessutom tipsar de om olika utbildningsvägar som finns inom organisationen.

”På Teknikcollege kan man lära sig allt från olika svetstekniker, styra maskiner och robotar till att utveckla morgondagens programvaror”

Teknik College finns förstås också i vår monter och informerar om framtidens jobb inom teknik- och tillverkningsindustrin. På programmen inom Teknikcollege kan man lära sig allt från olika svetstekniker, styra maskiner och robotar till att utveckla morgondagens programvaror.

Teknik College har också med sig en häftig och spännande VR-upplevelse som tar med monterbesökarna i en virituell fabrik där de kan agera CNC-operatör, svetsa eller jobba med CAD och robotstyrning.


Det kommer också att finnas representanter från ingenjörsprogrammen på Karlstad Universitet, som kan svara på frågor kring högre teknikutbildningar.

”Konkurrenskraft och lönsamhet kan stå och falla med om man inte lyckas locka ny kompetens och arbetskraft in i verksamheten”

Behoven hos företagen är eller kommer att vara stort när det gäller att hitta nya yrkesskickliga medarbetare för industrin. Konkurrenskraft och lönsamhet kan stå och falla med om man inte lyckas locka ny kompetens och arbetskraft in i verksamheten. Här fyller yrkesmässan en mycket viktig funktion för framtidens kompetensförsörjning i regionen.

Passa på att besöka IUC / Stål & Verkstads yrkesmonter i Mässhall 3 – Colorama Arena. Vem vet kanske ni träffar några av morgondagens medarbetare.

När och var

Datum: 2020-03-05
Tid: 09:00-14:30
Plats: Karlstad Innebandyarena

För mer info kontakta Mattias Hedström
tel 070-294 75 70. mattias.hedstrom@staging.iucstalverkstad.se

Dela:
« Tillbaka