Vad menar vi med machokultur på jobbet, och vilka blir konsekvenserna?

Den 17 maj pratar vi machokultur och dess påverkan på arbetsmiljön under ett nytt Schyst frukostseminarium tillsammans med Johan Pettersson, lärare vid Polishögskolan i Malmö.

Vad innebär det i praktiken, vad är orsakerna till att den uppstår och vilka negativa konsekvenser riskerar att uppstå som en konsekvens? Och framför allt, vad kan vi göra för att jobba aktivt med frågan på våra arbetsplatser – oavsett om det handlar om hur en tillåts vara som anställd eller vilken jargong som råder.

Johan Pettersson

”Jag känner att jag lämnade föreläsningen med en fördjupad förståelse för hur dessa frågor påverkar vår arbetsmiljö och samhället i stort”

Joel Gardek, Dahl Sverige AB

Det övergripande syftet med denna träff är att få ökad kunskap, reflektion och inspiration som kan bidra till att vi säkerställer att alla ska trivas på jobbet – inte bara vissa.

Välkommen till en föreläsning med Johan Pettersson, Universitetsadjunkt och lärare vid Polishögskolan i Malmö där han dagligen arbetar med frågor som rör makt, normer, förväntningar och fördomar tillsammans med sina polisstudenter.

Du kan välja att delta fysiskt på plats vid Karlstads Innovation Park (Sommargatan 101A, Karlstad) kl 07.30 för att inleda dagen med en frukostmacka. Eller så kan du delta digitalt via länk kl 7.45.

Seminariet är kostnadsfritt. För fysiskt deltagande är sista anmälningsdag 14 maj, för digitalt deltagande 16 mars.

Detta är det femte tillfället i en mötesserie om kompetensförsörjning, breddad rekrytering och normer, som en del av satsningen Attraktionskraft Värmland.

Schyst.se är framtaget av Region Värmland i samarbete med IUC Stål & VerkstadCompare och Paper Province.

Dela:
Tillbaka