Schyst rekrytering skapar mångfald och bättre lönsamhet – Frukostseminarium

Det handlar om kompetensförsörjning och mångfald, att nå ut till fler på ett effektivt och jämställt sätt. Hur gör du egentligen en schyst och diskrimineringsfri rekrytering för att få fler sökande och ett bättre urval när du letar kompetens?

Under hösten och vintern har Attraktionskraft Värmland kört en serie frukostseminarier som handlat om kompetensförsörjning och jämställdhet på olika sätt, sett ur olika perspektiv, hos företag och arbetsplatser. Nu kör vi vidare under våren med fler inspirerande och utvecklande träffar.

Fredag den 8:e mars är fokus på ”Schyst och breddad rekrytering”. Ett frukostseminarium där vi ger er smarta och värdefulla tips på hur din rekryteringsprocess kan bli mer inkluderande och jämställd.

”Det handlar om vad du kan göra för att bredda din rekrytering och nå målgrupper som du annars inte når”

Det handlar om vad du kan göra för att bredda din rekrytering och nå målgrupper som du annars inte når med traditionellt innehåll eller i de vanliga kanalerna. Det kan till exempel vara att skriva en annan sorts platsannons, uttrycka och formulera sig på ett annat vis eller vara aktiv i nya forum.

Det är ju inte bara att rekrytera vem som helst. Man behöver ta hänsyn till en rad olika faktorer för att vi ska få en inkluderande och välkomnande rekryteringsprocess.

Föreläsare är Lena Witting, HR-konsult på Region Värmland och Louise Torevik, projektledare inom kompetensförsörjning och social hållbarhet på näringslivsklustret
IUC Stål & verkstad.

”Man behöver ta hänsyn till en rad olika faktorer för att vi ska få en inkluderande och välkomnande rekryteringsprocess”

Så häng med på vårt frukostseminarium den 8 mars där vi ger er bra och värdefulla tips om en mer schyst och breddad rekrytering!

NÄR: Fredag den 8 mars. Digitalt kl. 7.45–8.30, fysiskt deltagande kl. 7.30–9.00
med frukostfika och diskussion.
VAR: Digitalt eller på plats i T-lab på Innovation Park, Karlstad. Reservation för att fysisk träff kan ställas in vid för få anmälda. Du är i så fall välkommen att delta digitalt i stället.
HUR: Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan görs senast tisdag 6 mars. Anmäl dig här >>

Efter seminariet finns möjlighet att stanna kvar på Karlstad Innovation Park för att ta del av Ett Jämställt Värmlands seminarium som fokuserar kring temat Kvinnor, fred och säkerhet i en föränderlig omvärld – lärdomar från Ukraina. Seminariet visas på skärm i mötesrummet och pågår kl. 8:30-9:30. Läs mer om seminariet här >>

Detta är det femte tillfället i seminarieserien om kompetensförsörjning, breddad rekrytering och normer som anordnas inom ramen för satsningen Attraktionskraft Värmland som drivs av Region Värmland, Paper Province, IUC Stål & Verkstad och Compare

Dela:
Tillbaka