Webbinarium – Våga fråga, våga lyssna och våga agera

Marie Niljung är personalvetare och har över 15 års erfarenhet av arbetsmiljö och personalfrågor. Hon är en erfaren föreläsare inom ämnen som berör psykisk ohälsa, utmattning, arbetsmiljö, varningssignaler, skyddsfaktorer, myter kring psykologiska olycksfall och hopp. Den 25 oktober kommer hon till vårt frukostseminarium och du är också välkommen.

Under föreläsningen ligger fokus på hur psykisk ohälsa kan påverka både arbetsmiljön och organisationers attraktionskraft. Maria Niljungs mål är att ge viktiga redskap som underlättar och förbättrar bemötandet av medmänniskor och medarbetare när de inte mår bra och i stöttningen av en kollega som har det svårt.

Föreläsningen ger även en inblick i hur man kan se signaler på psykisk ohälsa för att kunna förebygga sjukskriving, arbetsplatsolyckor och i värsta fall suicidförsök. Både ur ett invånarperspektiv och ur ett medarbetarperspektiv.

Talar genom egen erfarenhet och långvarig kunskap

Maria förlorade själv båda sina föräldrar när de i förtid valde att avsluta sina liv. Hon har skrivit boken Hellre arg än död och har arbetat på Försäkringskassan där hon tagit del av hur den psykiska ohälsan i Sverige är en av de främsta anledningarna till sjukskrivning. Sedan 2014 arbetar hon med suicidprevention, både som volontär och anställd vid Suicide Zero och nu inom egna företag.

Hennes erfarenhet är stor och kunskapen hon förmedlar är viktig så missa inte chansen att kostnadsfritt ta del av hennes föreläsning, digitalt eller på plats.

När? 25 oktober kl. 7.45-8.30 (frukost kl. 7.30 för deltagare på plats)

Var? Digitalt eller på Karlstad Innovation Park, vån tre i Arenan.

Hur? Seminariet är kostnadsfritt. För fysiskt deltagande är sista anmälningsdag 21 oktober, för digitalt deltagande 24 oktober.

Detta är del av en mötesserie om kompetensförsörjning, breddad rekrytering och normer, som en del av satsningen Attraktionskraft Värmland som bedrivs av Region Värmland i samarbete med Paper Province, Compare och IUC Stål & Verkstad.

 

 

Dela:
Tillbaka