Förbättringsarbete ger energi i Lidköping med hjälp av Produktionslyftet

Webbsänt seminarium den 13 september 2024

Lidköping Energi driver förändringsarbete i en tid då energifrågorna verkligen står i fokus. Som energibolag har de fått vända och vrida på metoder och exempel som ofta har utvecklats inom tillverkningsindustrin – en utmaning, men också något som har visat sig ge stora fördelar. Vid frukostseminariet ger de konkreta exempel på hur de arbetar med förbättringar på sitt eget sätt. De visar också hur de har levandegjort principerna, så att de är tillgängliga i vardagen.

Christian Olausson och Johan Ekblad från Lidköping Energi berättar bland annat om hur de har utvecklat och implementerat ett nytt produktionssystem.

Samhällets och industrins ökade energibehov och allt större krav på säker och tillgänglig energi gav Lidköping Energi en tydlig insikt om att de behövde arbeta annorlunda. Det blev startskottet för ett förändringsarbete som de har genomfört tillsammans med Produktionslyftet. I augusti summerar de upp sina erfarenheter från utvecklingsprogrammet och gör avstamp för sitt fortsatta arbete.

”Det blev startskottet för ett förändringsarbete som de har genomfört tillsammans med Produktionslyftet”

Från Lidköping Energi medverkar Christian Olausson, vd, och Johan Ekblad, miljö- och kvalitetsansvarig samt Lean-koordinator. De berättar om hur de har implementerat nya arbetssätt med upplägg där alla kan bidra. De delar med sig av goda exempel och utmaningar. De betonar vikten av att tänka nytt – och framför allt agera nytt – när de kombinerar mjuka frågor med tekniska lösningar. Allt för att bidra till samhällsomställning och leverera kostnadseffektiv och klimatsmart energi till sina kunder.

Seminariet modereras av Fredrik Johansson, IDC, som har varit en av Produktionslyftets coacher hos Lidköping Energi, samt Birgitta Öjmertz.

Välkommen!

Du har även möjlighet att se seminariet på plats hos IDC i Skövde, som arrangerar flera aktiviteter under förmiddagen. Klicka här för mer information och anmälan.

Praktisk information

Datum: Fredag den 13 september 2024
Tid: Klockan 08:30 till 09:30 · Lägg till i kalender
Plats: Webbsänds, länk skickas ut till anmälda deltagare
Upplysningar: Välkommen att kontakta Annika Nilsson, annika.nilsson@ri.se

Dela:
Tillbaka