Kickstarta er hållbara utveckling med konkret vägledning och goda exempel

Kickstart Hållbarhet har fokus på konkret hållbarhet riktad till industrin och erbjuder en inspirerande och tydlig process för att skapa insikt och framtidssäkra er verksamhet med hjälp av hållbar utveckling.

Genom praktiska exempel, relevant expertis, workshops, metod och systematik ges deltagande företag verktyg för att framtidssäkra sina verksamheter och att identifiera viktiga drivkrafter för hållbarhetsarbetet. Med hållbarhet som en del av affären skapas både konkurrensfördelar och ökad lönsamhet. Grunden är en tydlig målsättning, engagemang från ledning och medarbetare och ett systematiskt arbete.

Upplägg

Man träffas i en grupp om max 8 företag med två eller fler deltagare per företag. Processen är en konkret och engagerad resa som sträcker sig över tre tillfällen.

Träff 1 är heldag i grupp med föreläsningar, workshops och diskussioner.
Träff 2 är individuell per företag med fokus på specifika frågeställningar för respektive företag.
Träff 3 är halvdag i grupp. Förberedelser innan och uppgifterna mellan träffarna ger stöd i framdriften. Hållbarhetsexperter, erfarna affärsutvecklare och processledare kommer att ge er ny kunskap och vägledning.

Kickstart Hållbarhet är kostnadsfritt för deltagande företag.

Mer info

Kontakta Johan Skogström, 070-601 08 96, johan.skogstrom@iucstalverkstad.se


Kickstart Hållbarhet är en del av EU-projektet Omställningslyftet:

Omställningslyftet bidrar till att Sveriges företag lyfter klimatomställningen​. Sveriges företag är avgörande för en positiv, hållbar utveckling. Omställningslyftet är ett nationellt initiativ med syfte att underlätta affärsdriven klimatomställning för små och medelstora företag. ​Kärnan är företagsnära vägledning för att skapa hållbara, konkurrenskraftiga och framtidssäkrade affärer. Vi bidrar till ökad innovationsförmåga och omställning i praktiken genom vårt team av affärsutvecklare, experter och forskare. ​Omställningslyftet är en gemensam satsning från Tillväxtverket, RISE, SISP, Energikontoren Sverige, IUC, IVL och SuPr. Projektet delfinansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF).

Dela:
Tillbaka