Ledarkraft: Mentorprogrammet för kvinnors ledarskap och entreprenörskap

Mentorprogrammet Ledarkraft är speciellt utformat för att stödja kvinnor inom industrin, inklusive ledare, framtida ledare och entreprenörer. Programmet erbjuder dig som adept en unik möjlighet att få värdefull kunskap och insikter från branschexperter och ledare i både Värmland och Innlandet fylke. Som mentor får du möjligheten att dela med dig av din kunskap och erfarenhet till nästa generation av ledare och entreprenörer och samtidigt växa inom ditt ledarskap.

Vårt mentorprogram är gränsöverskridande och omfattar både Värmland i Sverige och Innlandet fylke i Norge vilket ger en bredare plattform för nätverkande och lärande. Vi matchar adepter och mentorer från båda regionerna för att säkerställa den bästa matchningen för din utveckling.

Programmet startar i oktober 2024 och pågår i nio månader fram till juli 2025. Under denna period kommer du och din mentor att träffas minst en gång i månaden för ett möte på 90 minuter. Det innebär minst nio träffar totalt, men ni har även möjlighet att arrangera fler möten om ni så önskar. Varje möte ger er chansen att diskutera framsteg, utmaningar och sätta upp mål för din utveckling. En gemensam start inleder programmet där alla deltagare får möjlighet att nätverka och lära känna varandra. Avslutningsvis hålls en formell ceremoni som markerar programmets slut.

För dig som adept

Vill du ta ditt ledarskap eller entreprenörskap till nästa nivå?

Mentorprogrammet Ledarkraft riktar sig till dig som kvinna som vill fortsätta utvecklas som ledare eller entreprenör inom industrin. Det spelar ingen roll om du är i början av din ledarkarriär eller en framtida ledare, i startgroparna för att starta ett företag eller redan etablerad inom ditt område – vi välkomnar dig som är nyfiken och villig att utvecklas.

Vad får du som adept ut av programmet?

Genom att delta i vårt mentorsprogram får du tillgång till en rad fördelar som främjar din personliga och professionella utveckling. Du får en egen mentor som stödjer din tillväxt genom mentorskap och utbildning, vilket ger dig möjlighet att utvecklas i ditt ledarskap eller entreprenörskap. Du får även tillgång till exklusivt utvecklingsmaterial som hjälper dig att tydligt se och nå dina karriärmål. Dessutom får du tillgång till ett brett nätverk av kontakter inom industrin, inklusive erfarna ledare och branschexperter som kan ge dig stöd, motivation och värdefulla insikter. Programmet ger också möjlighet till gränsöverskridande kompetensutveckling, vilket stärker din potential att nå dina karriärmål.

För dig som mentor

Vill du inspirera, motivera och dela med dig av dina erfarenheter?

Vi söker mentorer, både män och kvinnor, som är erfarna ledare eller entreprenörer inom industrin. Vi söker dig som är redo att stödja och coacha nästa generations ledare. Som mentor i Ledarkraft delar du inte bara med dig av din kunskap, utan du utvecklas också själv genom att möta nya perspektiv och utmaningar.

Vad får du som mentor ut av programmet?

Att delta som mentor i vårt program erbjuder en rad värdefulla möjligheter. Du får chansen att inspirera och motivera framtida ledare och entreprenörer och samtidigt göra en positiv skillnad genom att stödja och coacha nästa generations ledare. Genom att dela med dig av dina erfarenheter, kunskaper och expertis, hjälper du andra att växa samtidigt som du utvecklar ditt eget ledarskap. Du får en bredare förståelse och nya perspektiv från nästa generations ledare och utökar ditt professionella nätverk inom industrin.

  • Ansökan är öppen fram till: 1 september
  • Programstart: 7 oktober 2024
  • Programavslut: 26 juni 2025
  • Möten: En gång i månaden där varje möte är 90 minuter
  • Kostnad: Programmet är kostnadsfritt
  • Kommande omgång: Om du inte kan delta nu, finns det en ny möjlighet att ansöka hösten 2025

Var med och forma framtidens ledare!

Genom att delta i Mentorprogrammet Ledarkraft bidrar du till en bättre framtid och främjar kompetensutveckling inom industrin. Tillsammans skapar vi ett starkt nätverk av ledare och entreprenörer som inspirerar och stödjer varandra.

Programmet är en del av projektet Grön Industriväxt och finansieras av Interreg Sverige – Norge. Det är ett gränsöverskridande samarbete mellan industriklustren 7sterke i Innlandet fylke och IUC Stål & Verkstad i Värmland, vilket ger en bredare plattform för nätverkande och lärande.

Kontaktperson

Linda Bernhardsson

Processledare