IUC Teknikworkshops

Kompetensutveckla er via IUC:s Teknikworkshops!

Utvecklingen inom industrin går i ett rasande tempo. Ny produktionsteknik, automation, digitalisering, AI och kommande krav från kunder kring hållbarhet och grön omställning skapar helt nya förutsättningar och kompetensbehov.

Med IUC-nätverkets Teknikworkshops bygger du en grund och får inspiration att ta er verksamhet vidare för att möta morgondagens ökade behov av ny och relevant kompetens.

Har du frågor och vill veta mer kring IUC:s Teknikworkshops kontakta Mats Byström på mats.bystrom@iucvarmland.se eller 076-126 11 16.

Förvirrade medarbetare, missförstånd och onödiga misstag är ofta tecken på att instruktionerna inte håller måttet. Men det går att ändra på. Med rätt struktur, kontraster, tydliga bilder och genomtänkta detaljer kan dina arbetsinstruktioner bli en ovärderlig resurs som sparar tid, ökar kvaliteten och förenklar vardagen för hela produktionen och företaget.

Det här får du med dig från vår teknikworkshop:

  • Kortare startsträcka och mindre frustration – vi visar dig vad som funkar (och inte funkar) när det gäller att instruera medarbetare.
  • Enklare instruktioner som alla förstår – lär dig knepen som gör att instruktioner inte bara används, utan gör jobbet bättre och roligare.
  • Konkret hjälp på plats – ta med en av dina arbetsinstruktioner, så hjälps vi åt att göra den enklare, tydligare och mer effektiv.

För vem är teknikworkshoppen värdefull?

Den här workshoppen passar för företag inom tillverkning, montering, underhåll eller reparation som vill få en grundförståelse för återtillverkning och hur det kan göras lönsamt.

Plats: Digitalt, Zoom.
Datum: Tisdag, 25 februari
Tid: 09:00-12:00 

Vill du också lära dig hur du utformar effektiva arbetsinstruktioner?


Hur kan ditt företag omvandla utslitna produkter till lönsamma resurser? Återtillverkning är en industriell process där använda produkter återställs till nyskick eller bättre. Det sparar resurser, minskar klimatpåverkan och skapar nya affärsmöjligheter – men är det rätt för er verksamhet? Och hur kommer ditt företag i gång?

Varför ska du vara med?´

  • Fördjupad förståelse för återtillverkning: Lär dig hur produkter kan återtillverkas och hur det bidrar till både ökad lönsamhet och minskad miljöpåverkan.
  • Design för återtillverkning: Lär dig hur produkter kan designas/konstrueras för att vara bättre lämpade för återtillverkning.
  • Praktiska verktyg och analys: Med hjälp av olika metoder och verktyg såsom 5AFIR och  Remometer™, utvecklade vid Linköpings universitet, undersöker vi era förutsättningar och skapar en handlingsplan för att börja återtillverka.

För vem är teknikworkshoppen värdefull?

Teknikworkshoppen riktar sig till flera funktioner och roller inom små och medelstora tillverkande företag, från ledning och HR till produktionschefer, tekniker och operatörer.

Plats: Digitalt, Zoom.
Datum: Torsdag, 6 mars
Tid: 09:00-12:00

Vill du lära dig mer om hur du förvandlar utslitet till nyskick?


Hållbarhet är inte bara en utmaning – det är en möjlighet att stärka ert företags konkurrenskraft och vinna nya affärer. Under denna teknikworkshop får möjlighet att lära dig: 

  • att integrera hållbarhet i affärsstrategin 
  • grunderna i klimatberäkningar: 
  • trovärdig klimatkommunikation

Plats: Digitalt, Zoom.
Datum: Torsdag, 13 mars
Tid: 09:00-12:00

Tycker du att hållbarhet är krånligt? Ta chansen att koppla greppet om frågorna!


Stora värden finns att hämta genom att gå från papper och ohanterliga excelfiler till sensorer och synliggjord data. Men hur kan mindre tillverkande företag starta – och ro iland – den digitala resan utifrån försättningarna i den egna verksamheten?

Under teknikworkshoppen får du:

  • En fördjupad förståelse för hur en övergång till digitala verktyg kan effektivisera ditt företag.
  • Kunskap om verktyg och metoder för att mäta och utveckla den digitala mognaden i verksamheten.
  • Kunskaper för att formulera en handlingsplan för hur ditt företag kan digitalisera olika moment och verksamheter.

Plats: Digitalt, Zoom.
Datum: Torsdag, 20 mars
Tid: 09:00-12:00

Vill du lära dig mer om nyttan med en digitaliserad produktionsmiljö?