Tjänstefiera och öka intäkterna utan att öka produktionen

Nu startar Paper Province en ny utbildning i tjänstefiering. Här får du som arbetar inom tillverkande företag lära dig att utveckla tjänster. Du kan på det sättet skapa större värde för dina kunder och öka både tillväxt och lönsamhet med nuvarande resurser.

Utbildningen har varit mycket uppskattad av tidigare deltagare och leds av seniora affärscoacher och forskare från Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Utbildningen riktar sig små- och medelstora företag som vill utveckla sin verksamhet för att bättre stå emot global konkurrens.

Varför ska du konkurrera med kunskap?

Det blir allt svårare att konkurrera med pris i Sverige eftersom produktions- och lönekostnader är lägre i andra delar av världen. Vad vi däremot kan konkurrera med är spetskompetens och know-how. Och genom att paketera värdefull kunskap som smarta tjänster ökar även värdet på själva produkterna.

Fakta om utbildningen

Tjänstefiering innebär att skifta fokus, att gå från att sälja produkter till att lösa kundens problem och utmaningar. Genom att addera värdeskapande tjänster till utbudet tas den interna kompetensen till vara och får ett tydligt värde. Konkurrenskraften stärks och lönsamheten ökar.

Dela:
Tillbaka