Stort intresse kring Uddeholm Voestalpines "1000 idéer"

Det var spännande utvecklingsmöjligheter, innovationer och ett unikt samarbete som Uddeholm AB ville dela med sig av på nätverksträffen ”Unika material ger 1000 idéer till nya affärer” i Hagfors.

”Vissa komponenter har vi inte haft någon egen möjlighet att tillverka därför vill vi komma i kontakt med nya leverantörer i Värmland.

Thomas Hillskog, Senior Technical adviser, Uddeholm AB
Ett 50-tal inbjudna industriföretag från olika delar av Värmland hade samlats i purfärska Hagfors Innovation Park. Övervägande medlemmar i IUC / Stål & Verkstads industrikluster, men även en nyfiken omvärld i form av näringsliv, politiker, intresseorganisationer, tidningar och radio. Nätverksträffen var också en del av programmet på Hagfors Innovation Parks officiella invigning samma dag.
Ciceron för dagen var Uddeholms kommunikationsansvarige Robert Gustafsson som bland annat berättade om den globala ståljättens 350 årsjubileum och anrika historia i Hagfors.
Thomas Hillskog, Senior Tecnical adviser på Uddeholm Voestalpine i Hagfors, som är ansvarig för ”1000 idéer”, berättade utförligt, bland annat om Uddeholmsstålets olika unika egenskaper och de innovationer där de olika stålmaterialen skulle kunna ingå.
Detta är idéer som behöver utvecklas och förverkligas, här företrädelsevis med hjälp av kompetenta värmländska små och medelstora industriföretag (smf).
Här berättar Thomas om ”1000 idéer”:


En del i projektet är möjligheten för de värmländska industriföretagen att kunna delta i en innovationstävling där ett vinn vinn-samarbete med Uddeholm AB är första priset. Det bästa komponent-affärsförslaget får material för tillverkning av en förserie, upp till ett värde av 20 000 kr.

”en innovationstävling där ett vinn vinn-samarbete med Uddeholm AB är första priset”

Upplägget för Uddeholms innovationstävling ser ut så här:
• I mars-augusti 2018 finns Uddeholms svenska säljbolag tillgängligt för teknisk rådgivning- och marknadssupport.
• I september/oktober startar Juryarbete och i November koras vinnaren under underleverantörsmässan/Elmia Subcontractor i Jönköping.
Vill du veta mer om ”1000 idéer” kan du kontakta Mattias Säfström, IUC / Stål & Verkstad på mail mattias.safstrom@iucstalverkstad.se eller tel 072-227 44 82.
Du kan också kontakta Per Hedlund, Regionschef, Uddeholm, mail per.hedlund@uddeholm.se, tel 070-661 89 70.
Läs VF:s reportage här

Hagfors Innovation Park invigt
På förmiddagen, samma dag som nätverksträffen, hade Hagfors Innovation Park sin officiella invigning.

Fredrik Lindros, VD för Innovation Park i Värmland och Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare och platsansvarig för HIP, har fokus på att skapa en kreativ och inspirerande mötesplats för idérika och innovativa småföretagare i hela Hagfors kommun. 
Läs mer om HIP  här och dessutom VF:s reportage kring hela dagen här 

Dela:
Tillbaka