Robotlyft för Sveriges industriföretag

 

Utnyttja stöd för rätt satsningar inom automation och robotisering!

Under perioden 2019 – 2021 kan små och medelstora industriföretag i Sverige ta del av Robotlyftet – ett stöd för utvärdering och utveckling inom automation och robotisering. Robotlyftets organisation täcker hela Sverige. Företag från norr till söder får en egen regional kontakt.

Detta ger Robotlyftet ditt företag

Kartläggning och analys av nuvarande produktionsprocess och affärsmodell – en s k Förutsättningsstudie med fokus på automation och robotisering.

Automationscheck – ni kan ansöka om upp till 150 000 kr för att utveckla tillverkningen i ert företag mot högre grad av automatisering eller robotisering. Ni får hjälp med ansökan, och information om hur checken kan användas. Läs mer om Automationschecken >>

Utbildning i beställarkompetens. Automation och robotisering innebär investeringar. Ni får utbildning för att bli bra beställare.

Kunskapsmöten om robotisering och automation. Runt om i landet arrangeras seminarier och workshops som ger kunskaper, viktiga kontakter och en överblick över möjligheterna med automation och robotisering.

 

 

En röst från ett företag i Robotlyftet

”Vi hade sedan tidigare lokaliserat en flaskhals i vår produktion. Det blev ett verkligt lyft när vi kom med i pilotstudien och kunde diskutera vår situation med duktiga konsulter. Vi ser att vi – och övrig industri – måste effektivisera.

”Vi har nu en plan för en omfattande robotinvestering”

Vi har nu en plan för en omfattande robotinvestering. Nästa steg är att söka stöd för att kunna göra en upphandling. Vi måste bli bra beställare.”
Magnus Larsson, vd på Hagabergs i Laxå

 

Läs allt om Robotlyftet – IUC Sverige >>

Robotlyftet pressmeddelande >>

Tillväxtverket om Robotlyftet >>

 

 ÄR DU INTRESSERAD? KLICKA HÄR FÖR INTRESSEANMÄLAN 

 


Kontakta: Johan Skogström, Projektledare Smart Industri
Johan.skogstrom@iucstalverkstad.se
Tel 070-601 08 96

Start: Löpande i överenskommelse med respektive företag
Tid: april 2019 till 30 juni 2021
Område: Värmlands- och Örebro län
Målgrupp: Små och medelstora tillverkande företag
Kostnad: Kostnadsfritt

 

Robotlyftet är en del av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella program Smart industri. Satsningen ska ge möjligheter till ökad automatisering/robotisering i ca 4 500 små och medelstora industriföretag i Sverige. IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA.

 

Dela:
« TILLBAKA