På medlemsspan i Årjäng – möt Aircoil, Bison och Myrvolds

En lärorik heldagstur blev det, denna varma och sköna sensommardag. Destinationen var Årjäng i västra värmland med ”hembesök” hos tre av våra medlemmar i IUC Stål & Verkstad. Ett fint tillfälle att diskutera företagens utmaningar, visioner och behov för att sen visa på de utvecklingsmöjligheter, aktiviteter och insatser som finns när du är medlem i IUC Stål & Verkstad.

Först en träff hos Fredrik Eriksson på Aircoil. Ett företag som säljer och levererar olika sorters värmeväxlande produkter till bland annat handeln och industrin. Han berättade om verksamheten och produkterna där efterfrågan är fortsatt stor trots en orolig omvärld.
-Aircoil förbereder sig nu också inför Elmia Subcontractor i Jönköping senare i höst där vi kommer finnas med som utställare i IUC:s Värmlandsmonter, 15 – 17 november, berättar Fredrik.

Hans Norén på Bison Produkter, strax norr om Årjäng, demonstrerade körsångstrappor, dirigentpodier och orkesterstolar i premiumdesign när vi kom på besök. Företaget utvecklar, konstruerar och säljer sceninredningar för konserthus, operahus, kyrkor och musikskolor.
-Under coronapandemin, där kultur- och konsertsektorn i princip lamslogs helt fick vi stänga ned större delen av vår verksamhet, förklarar Hans.
-Beställningarna var nära på noll.
Om det var bistra miner då, är det nu breda leenden som gäller och full fart på orderingången igen, hos Bison Produkter AB i Årjäng.

Tredje och sista möte för dagen var hos ett klassiskt familjeföretag, Myrvolds Maskin och VD Daniel Myrvold. Företaget säljer utrustning för skogsindustrin och lantbruk. Här finns också en komplett verkstads- och maskinserviceavdelning. Vi fick en guidad tur i showroom bland 4-hjulingar, motorsågar och avancerade maskintillbehör. Efter en diskussion över en fika, väcktes idén kring att utveckla och förbättra befintliga administrativa system hos Myrvolds med hjälp av stöttning och coachande insatser från IUC Stål & Verkstad. Något vi kommer att återkomma till längre fram …

Håll utkik! Vi fortsätter vår spaning på små och mellanstora industri- och industrinära företag i Värmland!

Dela:
Tillbaka