Ny på jobbet! Lola Bolmstedt

Namn: Lola Bolmstedt
Bor: Herrhagen, Karlstad
Familj: Min dotter och katten Weasley.
Intressen: Hästarna, konst, böcker, film, serier och dokumentärer. 
Aktuell: Färsk process- och projektledare på IUC Stål & Verkstad.
Något otippat om Lola: Jag är med i två olika böcker, en om hur man kan vara en del i demokratiprocessen och en om hur kvinnor tillsammans skapar förutsättningar för nätverkande.

Vad pysslade du med innan IUC? 

-Arbetade bland annat med utbildning, kommunikation, digital verksamhetsutveckling och GDPR på en facklig organisation samt att jag även var egen företagare.

”Jag är regional processledare för Teknikcollege Värmland samt delprojektledare för insatsen Kompetenslyft”

Berätta om dina uppgifter och ditt ansvarsområde på IUC?

-Jag är regional processledare för Teknikcollege Värmland samt delprojektledare för insatsen Kompetenslyft. Båda områdena handlar om kompetensförsörjning och kompetensutveckling vilket innebär mycket kontakt och samarbete med skolor och företag. 

Det bästa och intressantaste med det nya jobbet?

-Absolut bästa är att kunna vara med och driva på kompetensförsörjningen för industrin i Värmland. Intressantaste är att jag får arbeta med människor som kan andra saker än mig och jag får möjlighet att lära mig något nytt. Det är bara bra att få utmana det egna sättet att tänka och resonera. När man kommer utanför boxen och magi sker i samarbete med andra människor. 

Den största utmaningen för industrin i Värmland, sett ur ditt yrkesperspektiv? 

-Att få ungdomar att förstå möjligheterna med att välja yrkesförberedande gymnasieprogram som leder till jobb inom industrin i Värmland. Hoppas nu på att högskolebehörigheten återinförs på yrkesprogrammen vilket kan öka ansökningarna. Ska bli spännande att se sökantalet till hösten 2023. Före reformen 2011 sökte ändå 50% av ungdomarna yrkesförberedande program. Efter reformen har sökantalet sjunkit. 

Till sist, var finns ditt värmländska smultronställe?

 -Karlstad på sommaren, båtbussen till Mariebergsskogen är underbart!

Dela:
Tillbaka