Ny på Jobbet! Malin Eilertsen

Namn: Malin Eilertsen
Bor: i ett gammalt litet hus i en liten by vid namn Yppersbyn utanför Arvika
Familj: fyra utflugna barn, en hund och en gårdskatt
Intressen: hållbarhet, folkhälsofrågor och byggnadsvård 
Något otippat om Malin: Jag är fantastiskt duktig på att kitta gamla fönster, något jag verkligen fick öva på första sommaren i det ödehus vi tagit över. Övning ger färdighet. 

Vad pysslade du med innan IUC? 

Till största del innan IUC, arbetade jag med Lean/ verksamhetsutveckling på AstraZeneca. Ett företag som många förknippar med läkemedelstillverkning. Men som all tillverkande industri behövs teknik, maskiner och utrustningar för att kunna leverera. Och för att tekniken och maskinerna ska kunna fungera behövs det exempelvis tekniker, svetsare, elektriker, operatörer och annan teknisk kompetens. Samt behövs ett gott samarbete mellan operatörer, tekniker, ledning och tvärfunktionella team. Det mesta handlar om att lära av varandra, se samma bild av problemen och lösa dem tillsammans. Men jag har även i mitt tidigare arbetsliv arbetat både  som mentalskötare och inom IT-industrin, så min bakgrund är ganska bred. 

”ett gott samarbete inom Värmland gällande Lean, där nyfikenhet och lärande av varandra ligger i fokus”

Berätta om dina uppgifter och ditt ansvarsområde på IUC?

Mitt ansvarsområde inom IUC är att verka för och utveckla ett gott samarbete inom Värmland gällande Lean, där nyfikenhet och lärande av varandra ligger i fokus samtidigt som vi arbetar för att förbättra och utveckla värmländsk industri.

Parallellt med arbetet på IUC läser jag till folkhälsovetare vid Skövde Högskola vilket ger mig ett vidare perspektiv på hur förbättringsarbete och Lean inom industrin även kan medverka till bättre hållbar industri ur ett långsiktigt perspektiv där medarbetarnas engagemang och välmående är betydande för en högre produktivitet.

Det bästa och intressantaste med det nya jobbet?

Det bästa och mest intressanta med det nya jobbet är att få träffa alla människor, höra deras utmaningar, se deras möjligheter och tillsammans arbeta för en positiv utveckling. Det finns så många fantastiska entreprenörer och idéer i Värmland och att få känna den kreativitet och kraft som finns ger mig energi tillbaka.

”Det handlar ju om att förbättra sin verksamhet, få folk att må bra och frodas på jobbet så de väljer att stanna”

Den största utmaningen för industrin i Värmland, gärna sett ur ditt ansvarsområdes perspektiv? 

Oj, vilken bra fråga. Det finns flera utmaningar. Kompetensförsörjning, omställning till en mer grön industri och utmaningar i leverans är några utmaningar jag kan se som även påverkar mitt ansvarsområde. Det handlar ju någonstans om att förbättra sin verksamhet, öka produktiviteten, få folk att må bra och frodas på jobbet så att de väljer att stanna, förbättrat samarbetet med andra inom regionen så att händelser i omvärlden ej påverkar den egna produktionen i så stor utsträckning tex leveranser. Jag tror någonstans att det handlar om att våga välja. Våga utmana sig själv och andra att tänka annorlunda.

Till sist, vilket är ditt värmländska smultronställe?

När jag avslutar dagen med att gå ner till badstenen tvärs över landsvägen, doppar fötterna i vattnet, njuter av solnedgången och hör vinden susa i säven. Det är mitt smultronställe. 

Dela:
Tillbaka