Ny på jobbet – Maisoon Shoki

Namn: Maisoon Shoki
Bor: Herrhagen, Karlstad
Familj: Mor och far. Syster och bror. Pojkvän
Intressen: Resa, odla, bokashi, plocka svamp
Något otippat: Bronsmedaljör i OS i ryska språket

Vad pysslade du med innan IUC?

Senast kommer jag från Lernia. Jag har erfarenhet av både matchning, arbetsmarknadsutbildning, omställning och andra tjänster för grupper som står långt från arbetsmarknaden. Har haft olika roller genom åren inom pedagogik, sälj, affärsutveckling och ledarskap.

Berätta om dina uppgifter och ditt ansvarsområde

Jag kommer att arbeta med kompetensutvecklings- och kompetensförsörjningsfrågor. Jag vill utmana den värmländska industrin att jobba med CSR frågor (företagens sociala ansvar). Socialt ansvarstagande handlar om att företag ska ta ansvar för hur de påverkar samhället ur ett socialt perspektiv. Jag tror att CSR frågor stärker de värmländska företagens varumärke och ökar möjlighet en till att attrahera, motivera och behålla medarbetare. Något som idag är svårt för små till medelstora företag inom industrin

Det bästa och intressantaste med det nya jobbet

Stor frihet och flexibilitet, samtidigt som jag ser ett tydligt syfte mitt arbete – Sätta värmländsk industri på kartan! Att stärka konkurrenskraften i värmländsk industri genom olika insatser och aktiviteter.

Den största utmaningen för industrin i Värmland

Många olika utmaningar men kompetensförsörjning är fortfarande megaproblem. I konkurrensen om arbetskraft förlorar Värmland och värmländsk industri ofta till andra mer attraktiva regioner, branscher och företag. Idag har värmländsk industri svårt att möta generation Z (personer födda 1995-2012) och deras förväntningar och krav på att deras arbetsgivare aktivt tar socialt ansvar.

Till sist, vilket är ditt värmländska smultronställe?

Torsby!

Dela:
Tillbaka