Möt Josefine, naturälskande stugägare och kommunikationsansvarig inom Grön industriväxt

Namn: Josefine Ingemarsson
Bor: Arvika
Familj: Mor, far, fyra syskon och syskonbarn
Intressen: Resa, skogen och min röda lilla stuga.
Något otippat om dig: Har en tvillingsyster som många tycker ser ut precis som jag och när jag var tretton år blev vi utsedda till Sveriges mest lika tvillingar.

Vad pysslade du med innan IUC?

Jag är nyligen utbildad webbredaktör med examen inom huvudområdet informationsarkitektur. Efter avslutat utbildning har jag arbetat som digitalcoach inom projektet Hållbar Export i Westra Wermland där mitt fokus låg på att öka den digitala synligheten hos de medverkande företagen i Arvika kommun.

Berätta lite om dina uppgifter och ditt ansvarsområde

Jag kommer att ta över kommunikationsansvaret inom Interreg-projektet Grön industriväxt. Projektet är ett gränsöverskridande samarbete mellan IUC Stål & Verkstad och 7sterke i Kongsvinger och innehåller arbetspaketen Kvinnligt entreprenörskap & ledarskap, Hållbarhet, Digitalisering och Framtidens kompetens. Mitt arbete innebär ansvar för både den interna och externa kommunikationen men jag kommer även att stötta det övriga kommunikationsarbetet inom IUC Stål & Verkstad.

Det bästa och intressantaste med det nya jobbet

Det ska bli spännande att få arbeta mot industriföretag i Värmland och få ta del av den kompetens som företagen besitter men också personalen inom IUC Stål & Verkstad. Jag tycker det är extra intressant att få vara en del av ett projekt som samarbetar över norska gränsen för att utveckla kompetensen inom industrin med fokus på hållbarhet.

Den största utmaningen för industrin i Värmland

Jag ser kompetensförsörjningen som en av de stora utmaningarna inom värmländsk industri.
Det kommer finnas behov av mer arbetskraft inom industrin som besitter rätt kompetens men även en efterfrågan av kompetens inom nya områden. Den gröna omställningen och en hållbar industri är en annan utmaning vi står inför, för att få en fortsatt stark industri i Värmland.

Till sist, vilket är ditt värmländska smultronställe?

Det finns många smultronställen i Värmland, men en av de bästa platserna jag vet ligger i närheten av min stuga, precis vid Glafsfjorden. En sten vid vattnet i skogskanten, dit jag ofta går och tar med mig en kaffetermos. En magisk plats där jag alltid är helt ensam, så platsen förblir hemlig.

Dela:
Tillbaka