Daniel brinner för arbetsmiljöfrågor och laga mat över öppen eld

Namn: Daniel Elfgren
Aktuell: Som ny processledare på IUC inom HR och arbetsmiljöfrågor.
Bor: Hällekil, Olsäter
Familj: en fru tre barn
Intressen: vistas ute i naturen och laga mat över öppen eld.
Något otippat om dig: Jag är inte speciellt duktig på att sjunga.

Vad pysslade du med innan IUC?

Jag har jobbat inom olika HR-roller och organisationer, privat och statligt, men de senaste åren som HR-konsult och egenföretagare

Berätta om dina uppgifter och ditt ansvarsområde

Som processledare ska jag stötta och stärka våra medlemmar, främst i deras systematiska arbetsmiljöarbete (SAM) både för att de ska fortsatt vara relevanta när de deltar i upphandlingar och anbud men också för att ska ha en process för att säkerställa ett deras medarbetare mår bra och därmed fortsätta vara en stark aktör i den värmländska industrin.

Det bästa och intressantaste med det nya jobbet

Att jag faktiskt kan bidra med konkreta förbättringar som hjälper våra medlemsföretag i deras arbete framåt men också alla människor jag får jobba med både internt på IUC och ute på företagen.

Den största utmaningen för industrin i Värmland

Utifrån mitt perspektiv ser jag att många är extremt framgångsrika och har jobbat på, vuxit både i omsättning och personal över åren men utan att hinna stanna upp och se till detaljerna och grunden. De har nu har ett jobb med att komma i kapp med deras SAM- och hållbarhetsarbete.

Till sist, vilket är ditt värmländska smultronställe?

Jag är inte från Värmland ursprungligen så har inget specifikt smultronställe men utbudet av stora och små sjöar som är lättillgängliga för tältning och bad är fantastiskt.

Dela:
Tillbaka