Med kommunikation och hållbarhet i kikaren – Möt Malin, ny på IUC

Namn: Malin Öhlin
Bor: Stockfallet, Karlstad
Familj: Sambo, katt och ett barn
Intressen: Familjen och promenader längs med vattnet eller i skogen.
Gör på IUC: Kommunikationsansvarig inom Grön industriväxt
Något otippat om Malin: Har programmerat en chatbot, likt den Skatteverket idag använder och så har jag dansat med Dermont Clemenger.

Vad pysslade du med innan IUC?

Jag är utbildad retoriker och har arbetat som kommunikatör sedan 2017. Kommer senast från Karlstads teknikcenter på Karlstads kommun där jag arbetade med att stärka deras varumärke, studentkommunikation och kommunikation mot presumtiva studenter och potentiella samarbetspartners. Kommer innan dess från Mälardalens universitet där jag arbetat med kommunikationen kring ett flertal olika forskningsprojekt samt studentrekrytering och event. Jag brinner för strategisk kommunikation, att ligga i framkant och att finnas där och kommunicera för målgruppen.

”För mig är det en helt ny värld eftersom jag kommer från offentlig sektor, vilket gör det otroligt spännande”

Berätta om dina uppgifter och ditt ansvarsområde

Jag arbetar som kommunikationsansvarig med fokus på Interreg-projektet Grön industriväxt, där jag ansvarar för den externa och interna kommunikationen inom projektet samt ett av de fyra arbetspaketen. Arbetspaketet handlar om att kartlägga kompetensbehov inom SMF i Värmland och Innlandet samt att få akademi och företag att samverka mer. Jag kommer även att vara en resurs för IUC Stål och Verkstads övriga kommunikationsarbete.

Grön industriväxt

Det bästa och intressantaste med det nya jobbet

För mig är det en helt ny värld eftersom jag kommer från offentlig sektor, vilket gör det otroligt spännande. Det finns så himla mycket potential inom verksamheten, inom såväl personal som medlemsföretag. Det ska bli fantastiskt roligt att vara med och stärka Värmländsk industri genom den kompetens jag besitter.

Den största utmaningen för industrin i Värmland

Oj, den var svår! Jag tror att Värmländsk industri står inför samma utmaningar som övriga län. Det vill säga att hänga med i den ständiga utvecklingen inom hållbarhet och digitalisering samtidigt som företagen ska utveckla sin verksamhet tillsammans med personal som mår bra på arbetsplatsen.

Till sist, vilket är ditt värmländska smultronställe?

Alster, det ger mig många fina barndomsminnen. Och Vänern­…SÅKLART!

Dela:
Tillbaka