NWT: ”De lobbar för den nya industrin”

Framtidens kompetens är svårflörtad. Därför fick ett flertal aktörer inom utbildning riktad till industrin chansen att berätta om sina insatser för representanter från branschen.

Bakom initiativet står IUC / Stål och Verkstad, som verkar för att främja utvecklingen hos tillverkande industriföretag i Värmland. De bjöd in ett gäng experter inom kompetensförsörjning, utbildning och projekt som öppnar upp för nya möjligheter inom industrin.

Syftet var att ge en tydlig bild av de satsningar och åtgärder som genomförs i Värmland.

– Vi visar företagen vad man till exempel gör för nyanlända, ungdomar och personer som vill byta yrke, säger Ellinor Westh, processledare och koordinator på IUC / Stål och Verkstad.

Region Värmland och Arbetsförmedlingen var på plats, tillsammans med industriföretag och näringslivssamordnare från ett antal värmländska kommuner.


Klicka på bild för att zooma

Ellinor Westh förklarar att den värmländska industrin kommer att behöva anställa drygt 3 000 personer, inom en inte allt för avlägsen framtid.

– Det är på grund av exempelvis pensionsavgångar och att folk flyttar på sig.

Vad vill företagen ha?

– De vill ha kompetent personal att anställa. Många som är här har annonser ute, men det är inte tillräckligt med folk som söker.

Varför är det svårt att hitta rätt kompetens?

– Det handlar dels om att många inte vet hur industrin ser ut i dag, att de inte ser att det är mycket high tech bakom, säger Ellinor Westh.

Hon upplever att många vill jobba med någonting de redan har en tydlig bild av.

– Har man ingen naturlig koppling till industrigolvet söker man sig inte dit.


Klicka på bild för att zooma

Åsa Barck är ordförande för Teknikcollege Värmland och HR Business Partner på Volvo CE i Arvika. Hon har jobbat med strategisk kompetensförsörjning i snart 30 år. Förutom att locka arbetssökande till industrin är det viktigt att som företag ta hand om sin nuvarande personal.

– Vi måste jobba med kompetensutveckling och försöka visa att det inte längre är lortigt inom industrin, säger Åsa Barck.

Hon bestämde sig redan i högstadiet för att jobba inom industrin och har vid flera tillfällen varit ute på skolor och pratat om branschen.

– Jag har även deltagit på föräldramöten. Många beslut fattas hemma vid köksbordet och det är bra om föräldrarna också kan få en annan bild av industrin.

En viktig uppgift för Teknikcollege Värmland är att kunna attrahera mångfald till industrin, menar Åsa Barck. Utbildningarna bör dessutom efterlikna verkligheten, speciellt när det gäller arbetet med säkerhet och trygghet.

– Då känner du igen dig när du kommer ut i jobb, att det är ordning och reda.

Av Ylva Westerlund – NWT – PUBLICERAD: 2019-03-19 21:35

Dela:
Tillbaka