NWT: Utvecklar tjänst för att minska tomma lastbilar: ”Gäller att inte ge sig”

Adrian Aljumaili på *Movz, är lastbilschauffören som blev permitterad, började studera och nu arbetar för att förändra logistikbranschen.

Till hösten lanserar han en digital plattform, som ska reducera tomma laster i tung trafik.– Jag vet hur många lastbilschaufförer det är som kämpar, säger han.

Adrian Aljumaili möter upp i entrén vid Innovation Park, bara ett stenkast från Karlstads universitet. Här utvecklar han tillsammans med flera andra studenter en tjänst som ska samordna lastbilstransporter.

Drivkraften grundar sig i hans fleråriga erfarenhet som lastbilschaufför i hemorten Södertälje.
Under pandemin blev Adrian, tillsammans med många andra, permitterad. Han startade då enmansåkeriet Movz, som han senare beslutade sig för att vidareutveckla i samband med flytten för studier i internationella affärer i Karlstad.

– Hållbarhet och minskad koldioxidutsläpp driver mig framåt, säger Adrian och hälsar på flera personer, på väg upp till övriga teamet på det femte våningsplanet.

*Fotnot: Movz är medlem i IUC Stål & Verkstad och deltar i HISS (Hållbarhet, Innovation och Styrka i Samverkan), ett innovationsprojekt som jobbar med att stötta och utveckla små och medelstora industri och industrinära företag samt startups inom branschen.

Källa/text: NWT – Foto: Movz

Dela:
Tillbaka