Almis Brygglån – Från kris till hållbar framtid

Den pågående krisen påverkar många små och medelstora företag kraftigt. Uteblivna intäkter slår hårt mot företagen som nu behöver se över sin likviditet och finansieringssituation. För att underlätta för företag att överbrygga svårigheterna lanseras nu Almis Brygglån.

Syftet är att överbrygga en period av svårigheter och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation. Det innebär bland annat förmånliga villkor såsom möjlighet till amorteringsanstånd och ränteanstånd redan från start. Lånet kan anpassas beroende på vilken fas företaget befinner sig i, oavsett om det är ett startupföretag eller ett etablerat företag. Det viktiga är att företaget var bärkraftigt före krisen och bedöms ha en hållbar bärkraft även efter krisen.

”Även du som redan har ett befintligt lån hos Almi kan ansöka om det nya Brygglånet”


Från kris till en hållbar framtid

Lånet kombineras alltid med rådgivning där du kan diskutera och simulera de effekter coronakrisen har på ditt kassaflöde, resultat- och balansräkning. Det utgör sedan underlag till en bedömning av företagets finansieringsbehov.

Även du som redan har ett befintligt lån hos Almi kan ansöka om det nya Brygglånet. Har du nyligen sökt ett nytt Almi-lån men är intresserad av Brygglån behöver du inte ansöka på nytt. Tag istället upp detta när Almis rådgivare kontaktar dig för att gå igenom din ansökan.

Mer information om Brygglånet hittar du här >>
Du ansöker på vår e-tjänst Brygglån >>

Möjlighet att ansöka om amorteringsuppskov

Nu förenklar vi för våra kunder att ansöka om uppskov. På grund av coronavirusets följdverkningar kan vi ge en fast uppskovsperiod om 6 månader på dina amorteringar av befintliga Almi-lån. Vi har gjort det enklare för dig att ansöka genom vår e-tjänst Uppskovsansökan.

Håll dig uppdaterad via verksamt.se

För att hålla dig uppdaterad om regeringens samtliga åtgärder riktade till företag rekommenderar vi sajten verksamt.se. Där hittar du även annan viktig information som är riktad till dig som företagare.

Till verksamt.se

Vi finns här

Vi på Almi står redo med all vår kompetens och expertis. Vi har alla våra 40 kontor öppna, kontakta gärna våra rådgivare om du vill diskutera ditt företags situation. Kontaktinfo får du genom kundtjänst på tel 0771-55 85 00 eller på almi.se.

Bärkraftiga företag ska inte behöva slås ut på grund av coronavirusets spridning.

Med vänliga hälsningar

Göran Lundwall
Koncernchef och vd, Almi Företagspartner AB

Sara Brandt
Vice vd Almi Företagspartner AB

 

Dela:
Tillbaka