Innovativa specialfordon till polis, vård och äventyrare

Vår företagsturné rullar vidare. Vi möter våra medlemmar ute i verkligheten, i produktion och på kontor, runt om i Värmland. Resan denna gång gick till Kristinehamn och Nordic Husbilar.

Nordic fokuserar allt mer på nischade husbilar. På senare år främst med inriktning på specialutrustade fordon. Kunderna finns då bland annat inom vården och polisväsendet.

Nordic Husbilars VD Stefan Tanskanen och IUC:s processledare Johan Skogsström.

Först får vi en guidad tur i produktionen tillsammans med VD Stefan Tanskanen.
Stefan berättar att Nordic tidigare var en mer traditionell husbilstillverkare uteslutande med inriktning mot konsumentmarknaden och privatpersoner. Att de sen har ställt om stora delar av tillverkningen, för några år sedan, mot mer avancerade yrkesfordon har visat sig vara ett lyckokast.
-Konkurrensen på privatsidan är stenhård, suckar Stefan.

”Här finns en riktig vedeldad braskamin i den trivsamma loungen och hopfällbar veranda på husbilstaket”

Specialdesignade husbilar är Nordics specialité.

När det kommer till specialdesignade husbilar, kan vissa kunder ha mer eller mindre udda krav. Vid vår rundvandring i produktionen, i slutet av en av linorna håller nämligen två av Stefans medarbetare på att färdigställa en premiumutrustad husbil, anpassad för tuffare miljöer.

Husbilsproduktion är till stora delar ett hantverk och kompetensen hos Nordics medarbetare är hög.

-Här finns bland annat en riktig vedeldad braskamin i den trivsamma loungen och en rymlig hopfällbar veranda på husbilstaket, visar Stefan.
-Objektet är beställt av en professionell äventyrare som skall använda bilen som basstation under sina expeditioner i vildmarken.

Omställningsprocessen av verksamheten, som påbörjades för cirka 7 år sedan, har inte alltid varit helt smärtfri.

-Med stöd och vägledning av IUC gjorde vi en förändringsresa som skulle ställa vår invanda affärsmodell på ända. Men denna transformering har varit värd all möda och ansträngning, konstaterar Stefan till slut.

Dela:
Tillbaka