Mums! ”Delad” innovativ glädje!

Här kommer en öppen förfrågan till våra industriföretag i Värmland. Det handlar om ett innovativt och utvecklande samarbete tillsammans med UF-företaget Bits of Happines. Detta kring en smart produktidé av det mer delikata slaget.

Det är två uppfinningsrika tjejer från Karlstad, Elin Klarström och Erika Skålberg, som driver företaget, som nu söker en samarbetspartner. Målgruppen är dels café- och restaurangbranschen, dels konsumenter med en passion för kakbakning.

Produkten är ett helt nytt sorts köksredskap, en sk. Kakdelare/Cakeslicer designad i metall. Funktionen och syftet är att på ett enkelt och effektivt sätt kunna dela en kladdkaka, cheesecake, tårta eller liknande i ett svep, i snygga och perfekta trekantsbitar. Storleken på bitarna går att variera med hjälp av en smart och enkel inställningsskala. Kladdfritt, snabbt och bekvämt.

”Storleken på bitarna går att variera med hjälp av en smart och enkel inställningsskala. Kladdfritt, snabbt och bekvämt”


Nu är de ivriga på att finna
ett tillverkande företag inom industrin i Värmland som kan ta en titt på deras produkt och se om det finns någon utvecklingspotential.

Ett första steg är då att ni får träffa tjejerna, helt förutsättningslöst, för en presentation och produktdemo, för att sedan se om det hela verkar intressant för ett eventuellt fortsatt utvecklat samarbete.

I nuläget har Bits of Happines tagit fram ritningsunderlag för att kunna producera en nollserie. Dessutom finns en enkel prototyp som gjorts i samarbetet med Karlstad Makerspace på Innovation Park i Karlstad. Den visar på ett tydligt sätt design och funktion.

Nyfikna och vill veta mer? Maila till  mattias.hedstrom@staging.iucstalverkstad.se eller ring på 070-576 19 76 så bokar vi ett möte med Bits of Happines på Innovation Park för en presentation.

Dela:
Tillbaka