Möt Jerker, vår nya projektledare inom Grön industriväxt

Namn: Jerker Andersson
Bor: Ulvsbyn utanför Karlstad
Familj: 2 barn i äldre tonåren, en tjej och en kille
Intressen: Träning, matlagning, historia samhällsutveckling och teknik

Vad pysslade du med innan IUC?

Jag var verkställande direktör på Grundels Fönstersystem AB i Karlstad som gör hållbara fönsterlösningar för företag, kommuner och privatpersoner. Och före det var jag verkställande direktör på Swedev AB i Munkfors som gör verktyg för tryckeriindustrin.

Berätta om dina uppgifter och ditt ansvarsområde

Jag är Projektledare för ett nystartat 3-års Interreg-projekt vars mål är att hjälpa små och medelstora företag i Värmland och i Innlandet i Norge att växa och utvecklas hållbart. Projektgruppen är utsedd från IUC Stål&Verkstad i Värmland och från 7Sterke i Norge. De viktigaste områdena i projektet är Digitalisering, Hållbarhet, Kvinnligt ledarskap och Framtidens kompetens.

”det jag ser som allra viktigast är att ansvarsfullt använda de medel vi förfogar över till att gynna regionens små och medelstora industriföretag”

Det bästa och intressantaste med det nya jobbet

Det är en ny bransch för mig så det finns mycket att lära och ta till sig, men det jag ser som allra viktigast är att ansvarsfullt använda de medel vi förfogar över till att gynna regionens små och medelstora industriföretag. Att erbjuda individanpassade professionella genomföranden för våra medlemsföretag och framtida medlemsföretag och därigenom möjliggöra en hållbar tillväxt för regionen.

Den största utmaningen för industrin i Värmland

IUC genomför löpande diskussioner med näringslivet i Värmland och de högst rankade utmaningarna är verksamhetsutveckling, produktivitetshöjning, digitalisering, automation och hållbarhet. Det här stämmer väl med mina egna personliga erfarenheter och det känns bra att projektet jag och teamet genomför adresserar flera av dessa uttalade behov.

Till sist, vilket är ditt värmländska smultronställe?

Småvägarna och Klarälvsbanan runt Ulvsbyn där jag bor. Jag är regelbundet ute på min träningscykel och det är vackert och avkopplande.

Dela:
Tillbaka