LEAN GAMES på KAU

Dramatisk workshop under leannätverkets årskonferens

Leannätverkets och UC/Stal & Verkstads Lean- och digitaliseringsdag på Karlstad Universitet avrundades med speldramatik på hög nivå, i Lean factory . En fullskalig flexibel simulator i fabriksliknande produktionsmiljö för att träna och utveckla sitt leantänkande.

Lean Factory är ett EU-projekt som drivs av ämnet Maskin och materialteknik vid Karlstads universitet.

-Det här är ingen anläggning som vi köpt färdig utan vi har skruvat och monterat både mekanik och elektronik och satt ihop den på egen hand här på institutionen, berättar Anders Wickberg, en av spelledarna

 

Leo de Vin, professor i tillverkningsteknik och spelledare, introducerade de båda lagen, bestående av deltagarna i Lenanätverkets seminarie.

 

Uppdraget är att producera så många Ikeastolar som möjligt på en viss utsatt tid. De olika momenten i fabriken är slipning av stolsdelar, målning, logistik och montering. Därefter sammankallades det till ett förbättringsmöte med spelledarna. Efter att ha förändrat de moment som lagen ansåg att de kunde förbättra för att öka produktiviteten kördes ett nytt spel.

 

Magnus Bergqvist, IF Metall,  fixar montage och slutfinish av leanprodukten, barnstol från Ikea.

 

Lean Factory blev utan tvekan en uppskattad workshop med innovativa problemlösningar, effektiviserande åtgärder och en hel del uppenbara insikter för deltagarna i den simulerade fabriken på Karlstad Universitet. En perfekt avslutning på en intensiv, kul och intressant dag kring leantänk och digitalisering.

Dela:
Tillbaka