Idag lanseras nya schyst.se på Forum jämställdhet i Karlstad!

I dag onsdag 7 februari, under Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet, i Karlstad, nylanseras sajten schyst.se med uppdaterat innehåll och utseende.

Schyst-konceptet lanserades av Region Värmland 2014 som en enkel guide för jämlik kommunikation. Den tryckta guiden har sedan dess distribuerats i nära 35 000 exemplar och flera underavnitt har tillkommit längs vägen.

I samband med att Schyst firar 10 år nylanseras sajten schyst.se idag på Forum Jämställdhet, med uppdaterat innehåll och utseende. Projektgruppen Attraktionskraft Värmland har tillsammans med medarbetare på Region Värmland och kommunikationsbyrån Bulldozer jobbat intensivt hela hösten för att uppdatera och bygga ut innehåll och funktionalitet.

”Schyst ger inspiration och tips för den som vill komma i gång med sitt jämställdhetsarbete”

Schyst ger inspiration och tips för den som vill komma i gång med sitt jämställdhetsarbete. På nya schyst.se finns något för alla – enkla övningar, inspirerande exempel, filmer, steg-för-steg, interaktiva verktyg och underavsnitt om bland annat schyst kommunikation, schyst idrott, schyst arbetsplats och schyst rekrytering. Här får du hjälp att bli medveten om normer och stereotyper, och du får handfasta tips på hur du kan arbeta för ökad inkludering och jämställdhet.

– Vi vet att det är ett verktyg som efterfrågats av många och vi tror att både näringsliv, offentlig och ideell sektor kommer att hitta inspiration, kunskap och övningar som de har stor nytta av. Vi önskar att sajten bidrar till att vi tillsammans skapar ett schystare Värmland, säger Katarina Nordmark, projektledare Region Värmland.

Lansering Schyst.se – 10-årsjubileum

Tid: 7 februari, klockan 12.45
Plats: Öppna programmet på Forum Jämställdhet, Lilla scenen på entréplan, Karlstad CCC

Hedvig Bergenheim, kommunikationsdirektör, Marianne Nilsson, jämställdhetsstrateg och Patrik Hamberg, webbstrateg, från Region Värmland och Louise Torevik, projektledare på industriklustret IUC Stål & Verkstad berättar om arbetet och visar upp det nya innehållet och den nya funktionaliteten.

Dela:
Tillbaka