Träffa morgondagens industrimedarbetare på Yrkesmässan!

Datum: 2019-02-07

Tid: 09:00-17:00

Plats: Tingvallahallarna

Vill du vara med och träffa dina framtida kollegor och samtidigt representera din bransch och företag på Yrkesmässan i Karlstad den 7 februari,  för att visa vilka spännande och utvecklande yrken det finns inom industrin? Vi behöver en CNC operatör, en svetsare, en montör och gärna lite yngre.

Mässan riktar sig till högstadieelever som ska välja gymnasieutbildning. Vi vill erbjuda dig att vara med som en del i att kunna tillgodose framtida kompetensbehov och ge industrin en större rekryterarbas. Vem vet, någon du träffar kanske blir din framtida medarbetare om 5 år.

Boka plats kostnadsfritt nu!

Anmäl dig till Ellinor på ellinor.westh@iucstålverkstad.se. Deltagandet är kostnadsfritt och antalet platser begränsat.

 

Se filmen om Yrkesmässan Karlstad >>
Se filmen från Volvo CE om unga i industrin >>

 

Yrkesmässan i Karlstad är ett smart sätt att väcka intresse och boosta för industriyrkena. I februari 2019 finns flera av de värmländska industriföretagen på plats i Tingvalla mässhallar för att möta 1000 stycken nyfikna åttondeklassare från Karlstad kommun.

Mässan, som arrangeras av Karlstad Kommun, är en inspirationsdag för eleverna inför framtida yrkesval. Den ska ge kunskap om olika yrken och underlätta elevernas val till gymnasiet.

IUC / Stål & Verkstad kommer precis som förra året att delta tillsammans med ett antal av våra värmländska industriföretag. En fantastisk möjlighet att marknadsföra sig som arbetsgivare och sin verksamhet med syftet att locka morgondagens unga medarbetare till stål- och verkstadsindustrin.

Mässan fokuserar på de olika yrken som finns på ditt företag eller organisation. Vår önskan är att olika yrkesutövare från ditt företag eller organisation medverkar. Tanken är att väcka elevernas intresse och engagemang för olika yrken inom din bransch, gör det gärna med en aktivitet i din monter.

Yrkesmässan är uppdelad i olika branscher, där eleverna får träffa och prata med yrkesutövare från många olika arbetsgivare. Under vårterminen, efter mässan, ska alla elever i årskurs 8 göra en veckas praktik. Tanken är att eleverna ska kunna knyta kontakter med arbetsgivare inför praktiken redan under mässan. Att du deltar på mässan är av stor betydelse för elevens yrkesval och för regionen ur ett tillväxtperspektiv. Med andra ord, här har ni ett ett gyllene läge att så frön!

Vem besöker mässan?

Cirka 1000 elever i årskurs 8 från skolor i Karlstads kommun, lärare samt studie- och yrkesvägledare.

När och var

7 februari 2019 – Kl 09:00-17:00 i Tingvallahallarna

Kostnadsfritt

Karlstads kommun bjuder på utställningsytan samt lunch och fika från våra skolrestauranger.

Vill du veta mer?

Kontakta Ellinor Westh, Projektkordinator på IUC / Stål & Verkstad, Tel 070-685 36 59,  ellinor.westh@staging.iucstalverkstad.se

 


Bild ovan från förra årets mässa där IUC/S&V:s samarbetspartner Volvo CE – Arvika fanns representerat av ett gäng unga och duktiga medarbetare med olika befattningar i fabriken.
Dela:
« Tillbaka