Var med och synliggör teknikyrket

Datum: 2019-06-19

Tid: 08:30-10:00

Plats: Karlstad Innovation Park

TEMA KOMPETENSFÖRSÖRJNING

Alltför få ungdomar söker sig till teknikyrket. Och det går långsamt för branschen att attrahera tjejer. Detta vill vi göra något åt! Därför har fem företag kört en Prao-Pilot under våren tillsammans med Forshaga Lärcenter för att undersöka och testa hur teknikyrket kan synliggöras och inte minst ta vara på chansen att få in-put som arbetsplats för att attrahera talanger.

Piloten med Praoveckan blev lyckad och vi vill skala upp. Vi söker nu 10 företag som vill engagera sig under hösten och våren för att framförallt fler tjejer men även killar blir nyfikna på teknik.

Att engagera sig som företag innebär att:
– Arrangera en upplevelsebaserad förmiddag för ett team om 4-6 elever
– Möjlighet att delta i en workshop för att bli bättre rustad för att levandegöra teknikyrket och hur man kan involvera eleverna för att de ska kunna vara aktiva under förmiddagen

”Vi söker nu 10 företag som vill engagera sig under hösten och våren för att framförallt fler tjejer men även killar blir nyfikna på teknik.”

 

Välkommen på frukostträff den 19 juni kl. 08.30-10.00 på Karlstad Innovation Park, där Altran bjuder på frukost och vi berättar mer.

Inbjudan pdf >>

 

Kontakt

Anna-Karin Frykstedt
Innovationsledare
Karlstad Innovation Park

0702-77 55 64
Sommargatan 101 A
656 37 Karlstad

anna-karin.frykstedt@karlstadinnovationpark.se

www.karlstadinnovationpark.se

 

Dela:
« Tillbaka