Träffa framtidens medarbetare på Yrkesmässan 2020 i Karlstad

Datum: 2020-03-05

Tid: -

Plats: Karlstad Innebandyarena

Vill du vara med och träffa dina framtida kollegor och samtidigt representera din bransch och företag på Yrkesmässan i Karlstad den 5 mars,  tillsammans med oss i IUC / Stål & Verkstad och Teknik College.

Vi kommer att vara på plats och pusha för de nya moderna industriyrkena mot ca 1000 besökande åttonde klassare. Syftet är att fånga upp dem i tid och styra dem mot de tekniska yrkesprogrammen.

Mässan riktar sig till högstadieelever som ska välja gymnasieutbildning. Vi vill erbjuda dig att vara med som en del i att kunna tillgodose framtida kompetensbehov och ge industrin en större rekryterarbas. Vem vet, någon du träffar kanske blir din framtida medarbetare om 5 år.

Boka plats kostnadsfritt nu!

Anmäl dig till Mattias Hedström på mattias.hedstrom@staging.iucstalverkstad.se. Deltagandet är kostnadsfritt och antalet platser begränsat.

 

 

Mässan, som arrangeras av Karlstad Kommun, är en inspirationsdag för eleverna inför framtida yrkesval. Den ska ge kunskap om olika yrken och underlätta elevernas val till gymnasiet.

IUC / Stål & Verkstad kommer precis som förra året att delta tillsammans med ett antal av våra värmländska industriföretag. En fantastisk möjlighet att marknadsföra sig som arbetsgivare och sin verksamhet med syftet att locka morgondagens unga medarbetare till stål- och verkstadsindustrin.

Mässan fokuserar på de olika yrken som finns på ditt företag eller organisation. Vår önskan är att olika yrkesutövare från ditt företag eller organisation medverkar. Tanken är att väcka elevernas intresse och engagemang för olika yrken inom din bransch, gör det gärna med en aktivitet i din monter.

Yrkesmässan är uppdelad i olika branscher, där eleverna får träffa och prata med yrkesutövare från många olika arbetsgivare. Under vårterminen, efter mässan, ska alla elever i årskurs 8 göra en veckas praktik. Tanken är att eleverna ska kunna knyta kontakter med arbetsgivare inför praktiken redan under mässan. Att du deltar på mässan är av stor betydelse för elevens yrkesval och för regionen ur ett tillväxtperspektiv. Med andra ord, här har ni ett ett gyllene läge att så frön!

Vem besöker mässan?

Cirka 1000 elever i årskurs 8 från skolor i Karlstads kommun, lärare samt studie- och yrkesvägledare.

När och var

5 mars 2020 – Kl 09:00-17:00 i Tingvallahallarna

Kostnadsfritt

Karlstads kommun bjuder på utställningsytan samt lunch och fika från våra skolrestauranger.

Vill du veta mer?

 

Dela:
« Tillbaka