Jaco Maskinservice förbättrade och effektiviserade med stöd av IUC / Stål & Verkstad

Effektivisering, ständigt förbättringsarbete och ordning och reda med hjälp av leantänk, 5S och digitalisering lyfte Jaco Maskinservice till nya höjder. Möt företaget som numera finns i både Säffle och Ekshärad.
De är ett av många företag som fått stöd och vägledning inom olika utvecklingsprojekt som det värmländska näringslivsklustret IUC / Stål & Verkstad erbjuder. Jacos kunder finns främst inom skogsbruk, lantbruk och trädgård.

”Tillväxtkurvan har pekat stadigt uppåt och någon Coronakris har de inte känt av”

Fokus i utvecklingsarbetet har legat på förbättring utifrån leantänk och 5S samt att jobba effektivare med hjälp av digitalisering.
-Vi fanns kvar i det lilla företagets organisation och insåg att det här fungerar inte. Då fick vi kontakt med Stål & Verkstad som hjälpte oss att starta upp ett förbättringsarbete, förklarar företagets VD Pontus Svensson nöjt.
Resultatet har inte låtit vänta på sig. Tillväxtkurvan har pekat stadigt uppåt och någon Coronakris har de inte känt av så här långt.
Nu har Jaco Maskinservice AB också, sedan en tid tillbaka, en filial i Ekshärad där man bland annat servar stora maskiner för skogsbruket i området.
Möt Pontus och Mathias som berättar mer:

Dela:
Tillbaka