Innovationskampen: En dag av kreativitet och samarbete

I onsdags var innovationskampen i full gång på Innovation park i Karlstad! Närmare 25 ingenjörsstudenter från Karlstads universitet, KAU tillsammans med ingenjörer från Volvo CE, Thermia och Valmet samlades för en dag fylld av kreativitet och samarbete.

Innovationskampen är en tävling som arrangerad av VIMS, i samarbete med ingenjörsstudenter från Karlstads universitet (KAU) och yrkesverksamma ingenjörer. Deltagarna delades in i lag och ställdes inför praktiska problem som skulle lösas.

Det var inte bara en möjlighet att utmana sig själva, utan också ett perfekt tillfälle att knyta värdefulla kontakter inom näringslivet och stärka problemlösningsförmågan.

De tre vinnande lagen fick guldbiljetter till exklusiva studiebesök hos Volvo CE, Thermia och Valmet. Juryn, bestående av representanter från Region Värmland, Drivhuset och Almi, fick se innovativa lösningarna och nya idéer som presenterades.

Bakom arrangemanget står VIMS – Värmländsk Industri och MaskinStudenter, som arbetar för att underlätta samarbetet mellan studenter och företag. Genom aktiviteter under året skapar VIMS möjligheter för studenter att nätverka med företag redan under studietiden, samt för företag att knyta kontakter med framtidens arbetskraft.

Ett stort tack till alla deltagare och företag som gjorde Innovationskampen möjlig! Det var en inspirerande dag med många nya insikter och framtidens lösningar. Vi ser fram emot nästa års utmaningar och möjligheter!

Dela:
Tillbaka