Höst igen! – Nytt 3D-projekt och nya aktiviteter

Så börjar hjulen att rulla igen, semestrar är till stor del över och vädret börjar att bli mer höstlikt. Är även sommaren slut nu?

Helt stilla har ändå inte sommaren varit, IUC / S&V har tillsammans med Alfred Nobel Science Park i Karlskoga fått medel för att driva ett nytt projekt.

Där ska vi ta fram nya metoder och verktyg som stöttar industriföretagen i att ta välgrundade beslut om investeringar / nyttjande av 3D-printing tekniken.

Vi skall ta fram nya metoder och verktyg som stöttar industriföretagen i att ta välgrundade beslut kring 3D-printing tekniken.

 

Idag finns inga sådana underlag, vilket gör att trösklarna till den nya tekniken är höga för de flesta företag.

Under tidig höst kommer vi även att genomföra en rad intressanta aktiviteter, ex en teknikworkshop ”AKTA” i Arvika i september, Kickstart Digitalisering i Örebro, start på en seminarieserie ”Klimatsmart” i Torsby.

Det kommer även att genomföras ett antal rundabordssamtal på olika teman med representanter från värmländsk industri, målsättning är att få fram en ”kravlista” på behov i värmländsk industri som ska lämnas till Stefan Löven i samband med Industridagen i slutet av september.

Utöver detta så löper våra pågående projekt på, Steg för innovation, Indigo digitalisering, robotlyftet och SIAM på. Kolla hemsida, följ oss på linked in eller hör av er till oss. Vi kan stötta i de flesta behov för utveckling och har ett omfattande nätverk inom värmländsk industri och hos aktörer inom stödsystemet.

 

Dela:
Tillbaka