”Först när vi vågar se normer kan vi skapa förändring”

Kompetensförsörjning är en viktig fråga för oss på IUC Stål & Verkstad och våra medlemsföretag. Som en del i detta, inom ramen för Attraktionskraft Värmland, arrangerar vi tillsammans med ComparePaper Province och Region Värmland seminarier kopplade till temat.

I fredags handlade det om ”From X to next”: det vill säga Baby boomer, generation X, generation Y/millennials och generation Z – vad har de för likheter och skillnader i värderingar? Hur kan du som arbetsgivare möta olika generationers behov och önskemål på arbetsplatsen?

Föreläsare var Anna Lensmar-Friedman, grundare av rekryteringsbyrån FAIRPLACE. På plats på Karlstad Innovation Park och online fanns det ett 60-tal personer.

”Det blev väldigt tydligt varför vi måste jobba med mångfald och inkludering”

– Det jag tar med mig är framför allt de engagerade diskussionerna efter föredraget då människor ifrån olika branscher möttes i sina olika utmaningar. Det blev väldigt tydligt varför vi måste jobba med mångfald och inkludering. Det finns inget givet facit och utmaningarna kan se väldigt olika ut. Först när vi engagerar oss och vågar se normer kan vi skapa förändring och skapa attraktionskraft för all den viktiga kompetens som finns runt oss, säger Elin Appel, projektledare på Paper Province.

Vid nästa seminarietillfälle den 23 februari handlar det om Schysst rekrytering. Håll utkik efter inbjudan som kommer inom kort i detta forum.

Dela:
Tillbaka