Fem nya år för Teknikcollege Värmland

Industrirådet har glädjen att meddela att Riksföreningen Teknikcollege Sveriges styrelse har beslutat att godkänna ansökan om återcertifiering av Teknikcollege Värmland 2022-2026

– IUC Stål & Verkstad är värdorganisation för Teknikcollege Värmland. Genom satsningen Teknikcollege vill vi främja industrins kompetensförsörjning i regionen för att få en internationell konkurrenskraft, berättar Mattias Säfström som är ordförande för Teknikcollege Värmland.

Mattias Säfström

Många studenter på yrkesförberedande utbildningar träffar sin framtida arbetsgivare redan under studietiden. En utbildning som är certifierad genom Teknikcollege ger studerande relevant kunskap som möter dagens behov på arbetsmarknaden.

”Det är många inom Teknikcollege Värmland som lagt stor energi i arbetet med omcertifieringen och vi känner därför en stolthet nu när vi får möjligheten att åter hissa Teknikcollegeflaggan här i Värmland”

Mattias Säfström, Ordförande i Teknikcollege Värmland

Teknikcollege Värmland har funnits sedan 2006. Certifiering sker vart femte år. Kommuner som är med: Arvika, Eda, Hagfors, Karlstad, Kristinehamn, Munkfors, Sunne och Säffle. Certifierad utbildning bedrivs på sex av orterna i form av gymnasieutbildning, yrkesvuxenutbildning och YH.

Teknikcollege rymmer företagsnära utbildningar där grunden är en kvalitetssäkrad samverkan mellan skola och näringsliv. Industrirådet driver konceptet tillsammans med certifierade regioner.

Dela:
Tillbaka