De väljer verkstadsindustrin!

Möt Melinda, Rebecca och Mikael, tre unga och energiska medarbetare på Volvo CE i Arvika. Här berättar de kort om varför de valde ett yrke inom verkstadsindustrin. 

”Det var något helt nytt och jag tänkte; Jag kan ju hoppa på och prova”

/Rebecca, montör på Volvo CE

Volvosteget

Med Volvosteget vill Volvokoncernen väcka nyfikenhet för industrin och ge unga en väg in på arbetsmarknaden. Under ett år får deltagarna lön, nya kunskaper och praktik!

”Utvecklingsmöjligheterna är så stora de kan bli. Det är bara du själv som sätter gränserna”

/Melinda, svetsare på Volvo CE.

Morgondagens medarbetare finns där ute

Det är en fråga om att få de unga att välja industriprogrammen och ingenjörsutbildningarna i större utsträckning. Att dessutom som företag vara attraktiv arbetsgivare, skapa kontakt med branschkollegor och organisationer och kommunicera ut vad dagens moderna industriyrken innebär spelar stor roll.

IUC Stål & Verkstads arbete med de Värmländska industriföretagen handlar bland annat om att vara med och med olika medel säkerställa dagens och morgondagens kompetensförsörjning. Detta sker t.ex. genom samarbete och utbyte med organisationer som Teknikcollege, arbetsmarknadens parter, yrkesskolor som Bergsskolan och storföretag som Volvo CE.

Här fyller också de värmländska Yrkesmässorna för högstadieungdomar en stor och viktig roll med direktkontakten mellan företag och elever för att väcka intresse för yrkena inom stål och verkstadsindustrin.

 

Dela:
Tillbaka