Clear River Racing ställer om och pluggar in hundra procent el

Formula Student vid Karlstads universitet bjöd in samarbetspartners till en träff för att presentera årets team och nya bil. Ett team som följer trenden och för första gången i Clear River Racings historia utvecklar en formulabil med helt elektrisk drivlina.
Utbildningsprojektet har flera företag som samarbetspartners och det ger studenterna stora möjligheter till praktisk erfarenhet och näringslivskontakter.
Formula Student är ett årligt projekt där studenter från olika universitet runt om i världen bygger ensitsiga formulabilar från grunden och tävlar mot varandra. Karlstads universitets team, Clear River Racing, har funnits sen 2008. Projektet har utvecklats under åren och bilarna och projektet i sin helhet har blivit alltmer komplext. Tävlingsmässigt har Karlstads universitet lyckats mycket bra trots hård konkurrens från universitet med betydligt större budget än Karlstads universitet.
Inför 2021 har teamet ställt om till elbilsproduktion. Årets team ställs inför stora utmaningar när det gäller att hitta sponsorer och kunskap att producera Karlstads universitets första eldrivna bil.
Läs vidare på Karlstads universitets hemsida>>

IUC/Stål & Verkstad är sponsor och stolt samarbetspartner till Clear River Racings Formula bil projekt 2020.

Dela:
Tillbaka