Bred Leankonferens gav mersmak hos företagen

Det handlade bland annat om förbättringsarbete, hållbarhet, cirkularitet, minskat slöseri, forskning kring adaptiv tillverkning, utmaningar och utvecklingsmöjligheter för företagen kring kompetens. Faktorer som alla hänger samman och påverkar varandra ur ett leanperspektiv.

Under onsdagen genomfördes IUC Stål & Verkstads Leankonferens på Karlstad Innovation Park. Ett brett lean-event med spännande innehåll riktat främst mot små och medelstora industriföretag i Värmland.

Christian Silvasti, från Lean Forum och Produktionslyftet gav goda exempel och berättade om företags Lean-resor och vikten av engagemang och energi på alla nivåer.

Professor Leo de Vin visade sedan hur Karlstad Universitet forskar inom området digitalisering i forskningscentrum för Digital Adaptiv Tillverkning.

Björn Arvidsson från Arvika Näringslivscentrum, som bytt storstadens puls till livet på landet, pratade om hur fantastiskt det var att bo i Värmland och de möjligheter som finns men också utmaningarna med kommande brist på människor i arbetsför ålder.

Startup-företaget Visibla med Maja Wennberg, Agnes Lindell och Cecilia Ågren i spetsen presenterade en möjlighet för industrin att köpa och sälja material mellan varandra, vilket bidrar till minskade slöserier i form av onödiga lager, långa leveranstider samtidigt som initiativet bidrar till en större hållbarhet.

Tack alla ni som bidrog till en givande, lärande och utvecklande Leankonferens 2023!

Dela:
Tillbaka