Möt värmländsk industri i Värmlandsmontern på Elmia Subcontractor 15-17 november

Behovet av att ses på riktigt för att nätverka, skapa leads, träffa kunder och leverantörer, visade sig vara större än någonsin inför årets Elmia Subcontractor . Att intresset är uppdämt märks inte minst i IUC Stål & Verkstads Värmlandsmonter (D04:54), som blev fullbokad redan tidigt i våras. Här möter du alla deltagarna i årets monter!

På WIPAB – Wermlands Industriplåt AB i Grums arbetar man med legotillverkning i plåt. Kunderna utgörs av allt från tillverkare av fordon till industritvättar. Pappers- och processindustrin är också ett viktiga områden. Dessutom kan företaget erbjuda industridesign av olika komplexa system. Wipab bygger det mesta i de allra flesta rostfria material.

Aircoil, med säte i Årjäng, har ett heltäckande program av högkvalitativa värmeväxlare, batterier, kylmedelkylare och fläktkonvektorer. Företaget som jobbar främst mot industrin, erbjuder en komplett lösning genom att finnas med hela vägen, från förfrågan till färdig leverans.

Nermans Märksystem, som finns i Karlstad, erbjuder effektiva lösningar för spårbarhet, identifiering och produktmärkning till systembyggare och industriella slutkunder. Det kan vara tekniker som nålprägling, industriella bläckstråleskrivare och lasermärkmaskiner. Företaget säljer också manuella lösningar för märkning till exempel specialkritor och märkpennor, stålstämplar och traditionella handstämplar.

Nords International AB i Molkom, producerar gängrördelar i rostfritt stål och är ledande leverantör i Europa. Dessa produceras i stort antal, lagerläggs och servar industrin. Utöver detta tillverkar de kundanpassade delar i rostfria standard och höglegerade stålsorter samt även olika legeringar i Titan. Företaget har teknisk expertis och stor erfarenhet av att tillgodose kundernas krav på produktsupport och produktutveckling.

CS Produktion i Säffle driver projekt för kunders räkning, stora som små innehållande allt från produktionsplanering, inköp av komponenter, tillverkning, montage och funktionstest samt lagerhantering och skeppning. CS produktion gör det enkelt för produktägare och industrier att på ett smidigt sätt få hjälp med hela eller valda delar av sin produktionsprocess.

Eco3 har sin bas i Arvika och jobbar med gröna cirkulära produktlösningar inom kaffebranschen. Företagets koncept är en ”all inclusive” process från start till att produkten ska stå redo att återvända till marknaden igen. Att välja Eco3 som sin partner i den cirkulära affären skall generera ökad klimatvinst och kännas inspirerande. Eco3 finner ni, av naturliga skäl, i Värmlandsmonterns Café och lounge-område. Här berättar de mer om sitt erbjudande och roddar dessutom med monterns trivsamma kaffe-hörna. Det ekologiska kaffet kommer såklart från Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad.

Här serveras Löfbergs trippel certifierade kaffe.

Annexet

En spännande nyhet på årets mässa är Annexet som ligger i samma kvarter som Värmlandsmontern. Här återfinns i år riksorganisationen för alla IUC-bolag – IUC Industriella Utvecklings Centra. Dessutom två fina industriföretag från södra Sverige; Holms Rostfria AB hemmahörande i Helsingborg samt CEPA Steeltech AB från Höör.

IUC – Industriella Utvecklings Centra – är en nationell resurs för ökad konkurrenskraft i svensk industri. De arbetar för att ständigt stärka samverkan mellan industri, forskningsinstitut, akademi, regionala och nationella organisationer och myndigheter. IUC är en företagsnära, rikstäckande organisation med regionala bolag som tillsammans bygger kunskap om industriföretagens behov.

Holms Rostfria utför kvalificerad legotillverkning främst i rostfri tunnplåt. Styrkan ligger i lång erfarenhet, samt hantverksskicklig personal i kombination med modern teknik. Företagets råvarulager är väl tilltaget. Kapaciteten för att kunna lagerhålla råvaror och färdiga produkter för kunderna är därför mycket god. Något som ger korta leveranstider.

CEPA Steeltech lägger stort fokus på specialkompetens inom områdena laserskärning, svetsning, stansning och djupdragning. Tillverkning av plåtkomponenter sker till verkstadsindustri med svensk anknytning. Genom modern teknik, komplett tillverkningsprocess, en flexibel och effektiv organisation tillfredsställer företaget kundens behov och förväntningar.


Skicka en intresseanmälan för Värmlandsmontern 2023

Även om årets monter är fullbokad kan ni vara ute i god tid och säkra en plats i 2023 års Värmlandsmonter genom att skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss berättar mer.

För mer info kontakta Mattias Hedström – mattias.hedstrom@iucstalverkstad.se, 070-294 75 70

Dela:
Tillbaka