Absolut och Blue Ocean Closures i partnerskap för att utveckla innovativ träfiberkapsyl

The Absolut Company, en del av Pernod Ricard, arbetar tillsammans med Blue Ocean Closures, ett start-up företag i Värmland och medlem i IUC, för att utveckla en innovativ, miljövänlig fiber-baserad skruvkapsyl till den ikoniska Absolut Vodka flaskan.

”Utveckling av prototyper och tester äger rum under 2022 med målsättningen att presentera en kommersiell lösning under 2023”

Den innovativa designen, skapad av biobaserade material, reducerar mängden plast i förpackningar genom att kombinera ett certifierat (FSC) hållbart råmaterial för huvuddelen av kapsylen med en tunn barriär, vilket gör den återvinningsbar som papper och nedbrytbar i hav och natur

Blue Ocean Closures och The Absolut Company utvecklar en fiberbaserad skruvkapsyl som ett alternativ till existerande kapsyllösning och en innovativ möjlighet för framtida förpackningar. I partnerskapet ingår flera utvecklingsfaser. Utveckling av prototyper och tester äger rum under 2022 med målsättningen att presentera en kommersiell lösning under 2023.

Dela:
Tillbaka