Kartläggning som löser kompetensbristen

 

Robotisering, digitalisering, svets, CNC, konstruktion och materiallära är exempel på områden inom industrin där kompetensbehovet för tillfället är maximalt. Tänk om en del av den kunskap ni saknar i er verksamhet för att nå era mål redan existerar i organisationen. 

 

Att vi då med projektet Strategisk kompetensförsörjning genom kartläggning och en handlingsplan kan identifiera var kompetensen finns och hur vi når den.

 

”kompetenskartläggning av 10 personer kostnadsfritt och utbildning till ett värde av 32 000 kr”

 

 

Är ni beroende av enskilda medarbetares kompetens, och har ni en plan för om den kunskapen faller bort genom till exempel pensionsavgång eller sjukdom. Detta är en del av de frågeställningar som skapar grunden för projektet Strategisk kompetensförsörjning. Ett samarbete mellan IUC/Stål & Verkstad, Paper Province och IUC Dalarna.

 

“Är ni beroende av enskilda medarbetares kompetens och har ni en plan för om den kunskapen faller bort?”

 

Syftet är att ge stöd och hjälp vid behov av kompetensutveckling ute hos små och medelstora industriföretag. Behoven kan t.ex. gälla fortbildning inom robotisering, svets-kurser, nya kunskaper i fakturerings- och affärssystem, färsk CNC-kompetens osv.

Med företagens framtidsplaner och strategier som grund erbjuder vi stöd i att identifiera kritiska kompetenser för ert företag och att undersöka och säkerställa kompetensen hos er personal. Utifrån detta tar vi gemensamt fram en handlingsplan för vad ni behöver förstärka och utveckla för att nå de långsiktiga mål ni har för verksamheten.

Tjänsten är kostnadsfri! Vi gör en kompetenskartläggning av företagets personal, upp till 10 personer, och utbildning till ett värde av 32 000 kr (+ moms). En erfaren coach finns med och stöttar under hela genomförandet.

Med handlingsplanen som grund finns möjlighet att få delfinansiering för personalens vidareutbildning i form av utbildningscheckar.

 

Nyfiken och vill veta mer?

Ta kontakt med en av våra representanter här intill så hjälper de dig vidare.

 

Dela:
« TILLBAKA