Skapa ökad konkurrenskraft genom verifierad miljönytta – Workshop

Datum: 2019-12-10

Tid: 09:00-12:30

Plats: Karlstad Innovation Park

Hur marknadsförs resurseffektiva och miljövänliga produkter och processer? – hur möts kundernas smygande krav på livscykelanalyser och produktdeklarationer?

”Ökad lönsamhet genom verifierad miljönytta” är en workshop som berättar om hur företag kan nyttja sitt försprång inom resurseffektivitet och miljö, för att genom kommunikation och transparens påverka och förändra kundens kravställning.

Svenska tillverkningsföretag ligger ofta i framkant när det gäller resurseffektivitet och ekologisk hållbarhet. Ofta beroende på effektiv och miljömedveten produktion, men även när produkter skapar miljönytta i användarledet. Något som bland annat har uppnåtts av strikta miljökrav och höga ambitioner.

I denna workshop ges exempel och vägledning hur man kan miljödeklarera sina produkter ur ett livscykelperspektiv, en så kallad Environmental Product Declaration (EPD®).

Tillfället ska också visa på behov, eventuella kunskapsluckor och möjliga stödinsatser för att företagen ska kunna miljödeklarera sina produkter på ett kostnadseffektivt sätt.

 Hela inbjudan här >> 

Vi avslutar med gemensam lunch 12:30 för dem som har tid att stanna!

Välkommen!


För anmälan och frågor kontakta Nicklas Tarantino, Triple Steelix 070-200 75 78, nicklas.tarantino@triplesteelix.se.  Det är begränsat antal platser.

Ange om lunchdeltagande och eventuella allergier/specialkost.

Sista anmälningsdag den 29 november. Workshopen är kostnadsfri.

Tid och plats? Innovation Park, Sommargatan 101, Karlstad, den 10/12 2019 kl. 9.00–12.30

 

Dela:
« Tillbaka