Här möter värmländska politiker industrin – ute i verkligheten

Värmlandsresan är en genuin möjlighet för värmländska politiker inom alla läger att möta lokala företag i den bransch som sammantaget sysselsätter flest människor i vår region.

Den 9 mars är det dags för ännu en Värmlandsresa! Eventet där politiker och tjänstemän möter industrin i Värmland, ute i verkligheten. Denna gång i Arvika med temat “Produktion inom klimat- och köldreglering”. Här varvas guidade turer i de båda företagen Thermias och Finnebäcks spännande tillverkning med diskussioner kring företagens utmaningar och politikens möjligheter att stötta och utveckla branschen.

Värmlandsresan är ett event som IUC Stål & Verkstad arrangerar tillsammans med kommuner i Värmland. Politiker från kommun, region och riksdag samt tjänstemän bjuds in till träffar hos industriföretagen runt om i regionen. Syftet är att ge företagen möjlighet att visa upp sin verksamhet för beslutsfattarna och därigenom skapa större insikt och ökad kunskap kring framgångsfaktorer, utmaningar och behov som den värmländska industrin har.

”Syftet är att ge företagen möjlighet att visa upp sin verksamhet för beslutsfattarna och skapa insikt”

Denna gång besöker vi två industriföretag med bas i Arvika; Thermia som tillverkar värmepumpar för energieffektivt inomhusklimat och Finnebäcks, experter på smarta lösningar kring kyl och frysrumssystem. Vi får följa med på guidad tur i respektive företags tillverkning, lära oss mer om verksamheten, vilka behoven och utmaningarna är.

Se filmen om Värmlandsresan som gick till Munkfors och de båda företagen Harry Holms och Munkforssågar.
Dela:
Tillbaka